Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες επαφές Putin με διεθνείς ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των BRICS

Κρίσιμες επαφές Putin με διεθνείς ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των BRICS
Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping και με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Naredra Modi
Σειρά επαφών με ξένους ηγέτες θα έχει σήμερα Τρίτη 22/10 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των BRICS, η οποία αρχίζει αργότερα το απόγευμα τις εργασίες της στο Kazan της Ρωσίας.
Επίσημα η Σύνοδος Κορυφής θα αρχίσει το βράδυ με δείπνο για όλους τους ηγέτες των κρατών μελών των BRICS.
Ωστόσο, νωρίτερα ο Putin θα έχει διμερείς συναντήσεις με διάφορους ηγέτες, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου.
Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος θα συνομιλήσει με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi, με τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi.
Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
Επιπλέον, ο Putin θα συνομιλήσει επίσης με την Πρόεδρο της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας Dilma Rouseff.
Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση του Putin με τη Rouseff αφότου ανέλαβε το γραφείο της στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Modi (Ινδία): Σημαντική πλατφόρμα για διάλογο οι BRICS

Η Ινδία εκτιμά τη στενή της συνεργασία στο πλαίσιο των BRICS, η οποία έχει γίνει μια σημαντική πλατφόρμα για διάλογο και συζήτηση ζητημάτων παγκόσμιας ατζέντας, δήλωσε ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi πριν από την αναχώρησή του για τη Ρωσία προκειμένου να συμμετάσχει στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής BRICS.
«Η Ινδία εκτιμά τη στενή συνεργασία στο πλαίσιο των BRICS, η οποία έχει αναδειχθεί ως σημαντική πλατφόρμα για διάλογο και συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την παγκόσμια αναπτυξιακή ατζέντα, τη μεταρρυθμισμένη πολυμερή, την κλιματική αλλαγή, την οικονομική συνεργασία, την οικοδόμηση ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού, την προώθηση του πολιτισμού και της σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων. άλλοι», είπε ο Modi, σύμφωνα με το India Today.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης