Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lecornu (Υπ. Άμυνας Γαλλίας): Να σταλούν τώρα δυνάμεις αποτροπής στην Ουκρανία

Lecornu (Υπ. Άμυνας Γαλλίας): Να σταλούν τώρα δυνάμεις αποτροπής στην Ουκρανία
Εξέφρασε την άποψη ότι το «σχέδιο» του Zelensky περιέχει μια σειρά από «ενδιαφέροντα» σημεία που αξίζει να μελετηθούν
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Sebastian Lecornu, δήλωσε, σχολιάζοντας το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, ότι «ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί» το ζήτημα της ανάπτυξης μη πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος.
«Αυτό το «σχέδιο νίκης» είναι η αρχή μιας πολιτικής διαδρομής στο έδαφος της Ουκρανίας... προκειμένου να μπορέσουμε να αποκρούσουμε μια νέα απειλή από τη ρωσική πλευρά - αυτό είναι προφανώς ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
Ο Sebastian Lecornu δεν διευκρίνισε για τι είδους «απειλή» από τη Ρωσία μπορεί να μιλάμε.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την άποψη ότι το «σχέδιο» του Zelensky περιέχει μια σειρά από «ενδιαφέροντα» σημεία που αξίζει να μελετηθούν.
Ο Γάλλος υπουργός Sebastian Lecornu δήλωσε επίσης ότι από την πλευρά του Κιέβου «εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια στροφή προς τη στρατιωτικοπολιτική ρητορική».
«Νομίζω ότι υπάρχει βούληση για πολιτική δράση, μια μέρα θα πρέπει να γίνει, μια μέρα η Ουκρανία θα ξαναρχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία», είπε, προσθέτοντας ότι φέρεται ότι «κανείς δεν έχει δηλώσει ότι οι Ρωσικές δυνάμεις πρέπει να παραδοθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης