Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας με Iskander και Shahed-136/131 - Έχουν εκτοξεύσει 6.130 Shahed από αρχές 2024

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας με Iskander και Shahed-136/131 - Έχουν εκτοξεύσει 6.130 Shahed από αρχές 2024
Οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander-M έπληξαν ένα ξενοδοχείο που στεγάζει ξένους ειδικούς στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο στο Kryvyi Rih, στην περιοχή Dnipropetrovsk στις 21 Οκτωβρίου
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών με drone και πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 20ης προς 21η Οκτωβρίου.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M/Βορειοκορεατικό KN-23 από την Κριμαία, ένα πύραυλο Kh-35 και ένα πύραυλο Kh-31P πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και 116 drones κρούσης (συμπεριλαμβανομένων των Shahed-136/131) από την περιφέρεια Kursk, την περιφέρεια Oryol και το Primorsko-Akhtarsk, στο Krasnodar Krai.
Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 59 από τα 116 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας ότι 45 drones «χάθηκαν», πιθανώς λόγω των αντίμετρων ουκρανικού ηλεκτρονικού πολέμου (EW) και ότι 10 drones παρέμειναν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέφερε στις 20 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 129 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed τη νύχτα της 18ης Οκτωβρίου, και 6.130 Shahed από αρχές 2024.
Οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander-M έπληξαν ένα ξενοδοχείο που στεγάζει ξένους ειδικούς στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο στο Kryvyi Rih, στην περιοχή Dnipropetrovsk στις 21 Οκτωβρίου.
Ο επικεφαλής της περιφέρειας της Οδησσού, Oleh Kiper, ανέφερε στις 21 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια συνδυασμένη επίθεση με πύραυλο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην λιμενική υποδομή στην περιφέρεια της Οδησσού.
Η εκπρόσωπος του Romensky Valentina Nazarenko ανέφερε στις 21 Οκτωβρίου ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε κρίσιμη υποδομή στο Romensky, στην περιοχή Sumy και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 4 Shaheds πάνω από την Sumy.
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν περιοχές του λιμανιού και κατέστρεψαν την υποδομή πετρελαίου κοντά στο Chornomorsk της περιφέρειας της Οδησσού στις 20 έως τις 21 Οκτωβρίου.
Επίσης ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed έπληξαν μια ουκρανική αεροπορική βάση και κατέστρεψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 κοντά στο Ozerne, στην επαρχία Zhytomyr.
Η ρωσική αντιπολίτευση Sever Realii ανέφερε στις 20 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τέσσερις κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και υβριδικές βόμβες Grom-E1 για να χτυπήσουν την υποδομή στην περιοχή του Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης