Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σερβία δεν αποκλείει ένταξη στους BRICS – Vucic: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα

Η Σερβία δεν αποκλείει ένταξη στους BRICS – Vucic: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα
Σήμερα, αν ρωτήσετε τους Σέρβους για τους BRICS, πολλοί δεν θα καταλάβουν καν τι σημαίνει αυτό, άλλοι θα πουν ότι πρόκειται για κάποιες άλλες χώρες, που μας εκβιάζουν λιγότερο είπε ο Vucic
Το σενάριο ένταξης στους BRICS... σε βάθος χρόνου δεν αποκλείει η Σερβία με τον πρόεδρο Aleksandar Vucic να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος μια και οι BRICS απολαμβάνουν δημοτικότητας ανάμεσα στους Σέρβους.
«Η δημοτικότητα των BRICS στη Σερβία έχει φτάσει στο 42%.
Θα γίνει ένα από τα βασικά ζητήματα για τη Σερβική Δημοκρατία τα επόμενα δύο χρόνια και μπορεί να χρειαστεί ένα δημοψήφισμα» είπε μιλώντας στο RTS o Vucic.
«Πριν από αρκετές ημέρες, κοίταξα τι σκέφτονται οι άνθρωποι στη Σερβία.
Σήμερα, αν τους πείτε για τα BRICS, πολλοί δεν θα καταλάβουν καν τι σημαίνει αυτό.
Έχουν ακούσει ότι πρόκειται για κάποιες άλλες χώρες, που μας εκβιάζουν λιγότερο, αλλά δεν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πραγματικοί μηχανισμοί και δεν λειτουργεί με την ίδια αρχή με την ΕΕ» υπογράμμισε ο Vucic, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η δημοτικότητα των BRICS είναι στο 42% στη Σερβία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
«Πιστεύω ότι δεν θα αρέσει σε πολλούς η συζήτηση αυτού του θέματος, αλλά θα είναι πολύ σοβαρό σε ενάμιση με δύο χρόνια σε αυτή τη χώρα.
Εάν οι BRICS καταφέρουν να γεμίσουν τους μηχανισμούς τους με περιεχόμενο και επιτύχουν κάποια επιτυχία στην καθιέρωση ενός κοινού ή ενός ενιαίου μέσου πληρωμής μέσω κρυπτονομισμάτων, επειδή θα ήταν αδύνατο να καθιερωθεί ένα ενιαίο νόμισμα, τότε θα εξακολουθεί να υπάρχει πολύ χαμηλότερο επίπεδο ενότητας από ότι για την ΕΕ.
Κάποιος θα σας πει ότι πολιτικά αυτό ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε, αλλά δεν είναι τόσο απλό, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο, σε κάποιες εκλογές, όταν ο κόσμος θα ψηφίσει για νέο πρόεδρο σε δυόμισι χρόνια, αυτό να γίνει ένα από τα βασικά θέματα.
Ποιος ξέρει, ίσως γίνει και θέμα για δημοψήφισμα», είπε ο Σέρβος ηγέτης, αναφέροντας ότι η Σερβία θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Aleksandar Vulin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης