Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais (Γαλλικό ΜΜΕ): Μαζική λιποταξία στην 116η Ουκρανική Ταξιαρχία, η 123η Ταξιαρχία εγκατέλειψε θέσεις - Πάνω από 100.000 έφυγαν από τον στρατό

El Pais (Γαλλικό ΜΜΕ): Μαζική λιποταξία στην 116η Ουκρανική Ταξιαρχία, η 123η Ταξιαρχία εγκατέλειψε θέσεις - Πάνω από 100.000 έφυγαν από τον στρατό
Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανέφερε τον Οκτώβριο 2024 ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, καταγράφηκαν περίπου 100.000 περιπτώσεις εγκατάλειψης θέσεων ή λιποταξίας, που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Ο ουκρανικός στρατός, σε συνομιλία του με το γαλλικό μέσο ενημέρωσης El Pais, παραδέχτηκε το αυξανόμενο πρόβλημα των στρατιωτών που λιποτακτούν.
Υπάρχει τουλάχιστον μία γνωστή περίπτωση στην οποία μια ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) αρνήθηκε να υπακούσει εντολές.
Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανέφερε τον Οκτώβριο 2024 ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, καταγράφηκαν περίπου 100.000 περιπτώσεις εγκατάλειψης θέσεων ή λιποταξίας, που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς δηλαδή 52.000 Ουκρανοί το έκαναν το 2024.
Ένας αξιωματικός της 119ης ταξιαρχίας των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας, είπε ότι μια μαζική ανταρσία σημειώθηκε στην 116η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας στο Kurakhove στο Donetsk.
Πριν από αυτό, ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος της 46ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, Yevgeny Churbanov, παραδέχτηκε ότι το Kurakhove θα περικυκλωθεί σύντομα.
Οι στρατιωτικοί αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές, και ανακατευθύνθηκαν στο Sumy, από όπου διεξάγεται η εισβολή στην περιοχή του Kursk.
Υπήρξε επίσης μια περίπτωση όταν 100 στρατιώτες της 123ης Ταξιαρχίας εδαφικής Άμυνας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο Ugledar πριν ο ρωσικός στρατός καταλάβει την πόλη του Ugledar.
Σύμφωνα με τον στρατό που συμμετείχε στην έρευνα, ο μέσος χρόνος που περνούν οι Ουκρανοί στρατιώτες σε θέσεις στο Kurakhove είναι 25 ημέρες.
Ένας μαχητής της 119ης Ταξιαρχίας, είπε ότι η Ρωσία έχει μεγάλη υπεροχή στο πεζικό.
Επίσης, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι «καλύτερα εξοπλισμένες, καλύτερα εκπαιδευμένες και προσαρμοσμένες».
Ο Ουκρανός στρατιώτης Skoda είπε ότι η κινητοποίηση στην Ουκρανία «πηγαίνει άσχημα γιατί ο κόσμος φοβάται».
Οι αξιωματούχοι, εν τω μεταξύ, σημειώνουν ότι «το πρόβλημα τώρα δεν είναι τα όπλα, αλλά οι άνθρωποι» και κανείς δεν θέλει να πάει στο στρατό.
«Σύντομα δεν θα υπάρχουν άνθρωποι για να πολεμήσουν», παραδέχτηκαν.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος συνταγματάρχης Anatoly Matviychuk παραδέχτηκε ότι η λιποταξία και η παράδοση του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορεί να αυξηθεί εάν το Toretsk και το Chasiv Yar τεθούν υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Είπε ότι από την εισβολή στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη ανέλθει σε 25.000 άτομα και οι απώλειες από τον Μάιο ήταν περίπου 70.000 στρατιώτες.
Εν τω μεταξύ, οι New York Times έγραψαν ότι ο αριθμός των περιπτώσεων λιποταξίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διπλασιάστηκε το 2024 στις 51.000 στρατιώτες έφυγαν από τις μονάδες τους χωρίς απόλυση από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης