Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ήμουν ειλικρινής με τον Putin» - Ο Σέρβος Vucic εξήγησε τον λόγο άρνησής του να παραστεί στη σύνοδο των BRICS στο Καζάν

«Ήμουν ειλικρινής με τον Putin» - Ο Σέρβος Vucic εξήγησε τον λόγο άρνησής του να παραστεί στη σύνοδο των BRICS στο Καζάν
Ο Σέρβος πρόεδρος είπε πως είχε προκαθορισμένες συναντήσεις με την ΕΕ
Ο πρόεδρος της Σερβίας Alexandar Vucic εξήγησε ότι δεν συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, καθώς είχε προηγουμένως συμφωνήσει για συναντήσεις με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες.
Ο πολιτικός σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Πολωνό πρωθυπουργό Donald Tusk, τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής der Leyen. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν είχε τις προγραμματισμένες συναντήσεις θα ήταν πολύ δύσκολο να έρθει στη Ρωσία.
Ήμουν ειλικρινής με τον Πρόεδρο Putin και του εξήγησα: Κύριε Πρόεδρε, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν αυτές οι επισκέψεις, θα ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να έρθω για διάφορα πράγματα που γνωρίζετε και πιστεύετε - κατανοήστε τη Σερβία.
Ο Σέρβος ηγέτης είπε επίσης ότι θα ήταν «μεγάλη τιμή» για αυτόν να είναι παρών στη Μόσχα στους εορτασμούς με την ευκαιρία της 80ής επετείου της Νίκης.
Νωρίτερα, στις 20 Οκτωβρίου, ο Putin και ο Vucic μίλησαν στο τηλέφωνο, η συνομιλία είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την 80ή επέτειο από την απελευθέρωση του Βελιγραδίου από τους Ναζί. Δεν υπήρξαν επίσημες επαφές μεταξύ των αρχηγών της Ρωσίας και της Σερβίας, όπως παραδέχτηκε προηγουμένως ο  Vucic, εδώ και δυόμισι χρόνια. Σε αυτό το διάστημα δεν μίλησαν ποτέ στο τηλέφωνο ούτε συναντήθηκαν.

Θέλει ένταξη στην ΕΕ όχι στους Brics 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic δήλωσε ότι ο Vucic δεν ενδιαφέρεται για την ένταξη της χώρας στους BRICS. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο ίδιος και ο Vucic είναι υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Ο Ivica Dacic σημείωσε ότι είναι αδύνατο να υπάρχουν δύο στρατηγικοί προσανατολισμοί, «να είμαστε ταυτόχρονα για τους BRICS και την ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης