Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή ευπάθεια στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ - Η αποκάλυψη για την άλλοτε ραχοκοκαλιά, SM-3

Σοβαρή ευπάθεια στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ - Η αποκάλυψη για την άλλοτε ραχοκοκαλιά, SM-3
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η ετήσια παραγωγή του SM-3 περιορίζεται σε μόλις 12 μονάδες, καθιστώντας τη διαδικασία αναπλήρωσης του αποθέματος εξαιρετικά αργή
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του The National Interest, αναφέρουν ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αμερικανικός στρατός.
Οι στρατηγικοί πύραυλοι SM-3, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αντιπυραυλικής άμυνας της χώρας, εξαντλούνται ταχύτατα, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ στρατιωτικών αναλυτών και της κυβέρνησης.
Αυτοί οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για την άμυνα έναντι βαλλιστικών απειλών και ο καθένας κοστίζει περίπου 28 εκατομμύρια δολάρια.
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η ετήσια παραγωγή του SM-3 περιορίζεται σε μόλις 12 μονάδες, καθιστώντας τη διαδικασία αναπλήρωσης του αποθέματος εξαιρετικά αργή.
Σε μια εποχή που οι παγκόσμιες απειλές, όπως τα πυραυλικά προγράμματα της ΛΔΚ, της Κίνας και της Ρωσίας εντείνονται, η έλλειψη αυτών των πυραύλων θα μπορούσε να υπονομεύσει σοβαρά την αμυντική ικανότητα των ΗΠΑ.
Το SM-3 διαδραματίζει βασικό ρόλο στην άμυνα κατά των βαλλιστικών πυραύλων και οι ελλείψεις θα μπορούσαν να αφήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ευάλωτες σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν περιοχές όπως η Μέση Ανατολή, η Θάλασσα της Νότιας Κίνας και η Ευρώπη, όπου η αμερικανική παρουσία και η ικανότητα να ανταποκρίνονται σε απειλές θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο από συνεχείς επιθέσεις πυραύλων από πιθανούς αντιπάλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης