Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο ισχυροί δεσμοί - Το Ιράν έλαβε άδεια για την παραγωγή ρωσικών μαχητικών Su-30 και Su-35 στο έδαφος του

Πιο ισχυροί δεσμοί - Το Ιράν έλαβε άδεια για την παραγωγή ρωσικών μαχητικών Su-30 και Su-35 στο έδαφος του
Η Τεχεράνη έχει ήδη λάβει άδεια για την κατασκευή αυτών των αεροσκαφών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει εργοστάσιο συναρμολόγησης στο άμεσο μέλλον
Το Ιράν σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-30 και Su-35 στο έδαφός του, κάτι που θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της στρατιωτικής του αεροπορίας ανέφερε ο Ιρανός δημοσιογράφος Khayal Muazzin, επικαλούμενος τουρκικές πηγές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τεχεράνη έχει ήδη λάβει άδεια για την κατασκευή αυτών των αεροσκαφών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει εργοστάσιο συναρμολόγησης στο άμεσο μέλλον.
Τα μαχητικά Su-30, τα οποία είναι μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, και τα πιο σύγχρονα Su-35, τα οποία είναι εξαιρετικά ευέλικτα και ισχυρά, θα πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά την ιρανική Πολεμική Αεροπορία. Το Ιράν αναμένεται να παράγει από 48 έως 72 μαχητικά Su-35, τα οποία θα επεκτείνουν σημαντικά τις μαχητικές δυνατότητες της χώρας στον εναέριο χώρο.
Αυτό το γεγονός μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ρωσο-ιρανικής στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, η οποία αναπτύσσεται ενεργά στο πλαίσιο της αυξανόμενης πίεσης από τη Δύση και το Ισραήλ στο Ιράν.
Η μεταβίβαση αδειών για την παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών επιβεβαιώνει την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.
Η έναρξη ενός εργοστασίου συναρμολόγησης στο Ιράν θα δώσει στη χώρα την ευκαιρία όχι μόνο να παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις της σύγχρονα οχήματα μάχης, αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αναπτύσσοντας τη δική της αεροπορική βιομηχανία. Αυτό θα μειώσει επίσης την εξάρτηση του Ιράν από εξωτερικές προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων που περιορίζουν την πρόσβαση σε ορισμένες τεχνολογίες και όπλα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης