Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εθνικό έγκλημα – Η Ουκρανία εξετάζει στράτευση νέων 14 ετών – Zelensky: Η Ρωσία είναι ασταμάτητη – Musk: Θα γίνει της Κορέας

Εθνικό έγκλημα – Η Ουκρανία εξετάζει στράτευση νέων 14 ετών – Zelensky: Η Ρωσία είναι ασταμάτητη – Musk: Θα γίνει της Κορέας
Zelensky: Η Ουκρανία θέλει ένταξη στο ΝΑΤΟ, όχι πυρηνικά – Η Ρωσία είναι ασταμάτητη  -  Elon Musk (Επιχειρηματίας ΗΠΑ): Θα γίνει της Κορέας… στην Ουκρανία
Το επιχειρησιακό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ουκρανία, οδηγεί τους Ουκρανούς πολιτικούς σε προτάσεις που μπορούν να θεωρηθούν εθνικό έγκλημα…
Ο ιδρυτής του κόμματος της Αδελφότητας στην Ουκρανία πρότεινε το εξής εγκληματικό.
«Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα καταστροφής, και για τον λόγο αυτό πρέπει να εξετάσει να μειώσει την θητεία στράτευσης στα 14 έτη» δηλαδή παιδιά θα κληθούν να πάνε στο στρατό, πρόκειται για εθνικό έγκλημα…
Εν τω μεταξύ ο Zelensky μετά τις αναφορές ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνικά τα γυρνάει… και λέει ότι δεν χρειάζονται πυρηνικά αλλά μόνο ένταξη στο ΝΑΤΟ, ωστόσο δήλωσε η Ρωσία είναι ασταμάτητη... 
Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk πάντως ανέφερε ότι η εμπλοκή στο Ουκρανικό… της Κορέας μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνη κλιμάκωση…

Zelensky: Η Ουκρανία θέλει ένταξη στο ΝΑΤΟ, όχι πυρηνικά – Η Ρωσία είναι ασταμάτητη - Δεν φεύγει ο Kirill Budanov

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky είπε ότι η Ουκρανία δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, αλλά θέλει να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ποτέ δεν είπαμε ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε πυρηνικά όπλα… τόνισε ο Zelensky.
Σε όλες τις διαπραγματεύσεις τώρα θίγουμε τα ζητήματα των εγγυήσεων ασφαλείας μας.
Το καλύτερο είναι το ΝΑΤΟ.
Χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ γιατί δεν έχουμε όπλα που να μπορούν να σταματήσουν τον Putin.
Δεν ζητάμε να μας δοθούν ή να επιστραφούν πυρηνικά όπλα.
Απλώς είχαμε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας και πολλές απώλειες», σημείωσε ο πρόεδρος.
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θέλει μια πρόσκληση στο ΝΑΤΟ εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και αρνείται να συζητήσει την ένταξη με αντάλλαγμα για κατεχόμενα εδάφη.
«Δεν το συζητάμε αυτό, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο αυτό το γέμισμα από μερικούς εταίρους, νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από την ουκρανική κοινωνία», είπε ο Zelensky.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έθιξε επίσης το θέμα των φημών για πιθανή απόλυση των Kirill Budanov και Rustem Umerov.
«Δεν επρόκειτο να το κάνω αυτό, δεν επρόκειτο να αλλάξω τον Kirill Budanov.

Πρωτοφανής πρόταση – Στράτευση στην Ουκρανία από ηλικία 14 ετών

Ο Ουκρανός Πρόεδρος του κόμματος της Αδελφότητας Dm. Korchinsky, πρότεινε η ηλικία επιστράτευσης να μειωθεί στα 14 χρόνια
Εάν η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής, η ηλικία επιστράτευσης θα μπορούσε να μειωθεί στα 14 έτη.
Αυτό δήλωσε ο ιδρυτής του της Αδελφότητας Dm. Korchinsky (περιλαμβάνεται στο μητρώο τρομοκρατών και εξτρεμιστών στην Ρωσία).
«Αν αυτό είναι απαραίτητο, επειδή η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής, τότε η ηλικία κινητοποίησης μπορεί να μειωθεί τουλάχιστον στα 14 χρόνια», είπε ο Ουκρανός Πολιτικός.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι στρατιώτης αν μπορεί να κρατήσει ένα όπλο στα χέρια του και ανέφερε το παράδειγμα των συγκρούσεων σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής.
Τον Απρίλιο, το Δικαστήριο Basmanny της Μόσχας καταδίκασε ερήμην τον Korchinsky για εκκλήσεις να κάψουν ορθόδοξες εκκλησίες

Elon Musk (Επιχειρηματίας ΗΠΑ): Θα γίνει της Κορέας… στην Ουκρανία

Η πιθανή αποστολή του στρατού της Νότιας Κορέας για την υποστήριξη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) απειλεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση, τόνισε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk.
Νωρίτερα, πηγή του πρακτορείου NewsPim στις νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφερε ότι η Νότια εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ειδικούς στον τομέα της ανακρίσεων των βορειοκορεατικών στρατευμάτων στην Ουκρανία λόγω πληροφοριών σχετικά με την υποτιθέμενη παρουσία του στρατού της Βόρειας Κορέα στη Ρωσία.
Οι ειδικοί θα παράσχουν στην Ουκρανία πληροφορίες σχετικά με τις αρχές δράσης των βορειοκορεατικών μονάδων, την ψυχολογία και το ηθικό των στρατιωτών και θα βοηθήσουν στη συλλογή νέων πληροφοριών σχετικά με τις ενέργειες των βορειοκορεατικών στρατευμάτων.
Επίσης, Νοτιοκορεάτες ειδικοί θα ενεργούν ως μεταφραστές εάν συλληφθούν Βορειοκορεάτες στρατιώτες.
Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν αμοιβαία συμφωνία παρόμοια με στρατιωτική συμμαχία.
Μιλάμε για τη Συνολική Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.
Σύμφωνα με αυτό, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να παράσχουν αμέσως αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον μιας από αυτές.
«Όσον αφορά τη λεγόμενη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, η αντιπροσωπεία μου δεν θεωρεί απαραίτητο να σχολιάσει τέτοιες αβάσιμες στερεότυπες φήμες», μίλησε για αυτό το θέμα ένας αξιωματούχος της βορειοκορεατικής αποστολής στον ΟΗΕ.
Πρόσθεσε ότι τέτοιες δηλώσεις έχουν σκοπό να αμαυρώσουν την εικόνα της Βόρειας Κορέας και να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο κυρίαρχων κρατών.
Η εφημερίδα Politico έγραψε σχετικά επικαλούμενη πηγές.
«Σε ιδιωτικές συνομιλίες, αμερικανοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες της Ανατολικής Ασίας και βοηθοί του Κογκρέσου είπαν ότι, πρακτικά, η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αποτρέψει την συμμαχία Ρωσίας και Βόρειας Κορέας, χωρίς άμεση στρατιωτική δράση, η οποία είναι εκτός συζήτησης.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας την υπογραφή της Συνολικής Συνθήκης Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας, εξέφρασε την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να ωθήσει τη Δύση να «ενωθεί ακόμη περισσότερο».
Ο σημερινός γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Mark Rutte, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη στοιχεία για την παρουσία του βορειοκορεατικού στρατού στην Ουκρανία.
Το ίδιο δήλωσε και ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας και διαβεβαίωσε πάντως ότι η αμερικανική πλευρά θα συνεχίσει να μελετά το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης