Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εξέλιξη η συνάντηση Blinken με Netanyahu – Συζητούν για κατάπαυση του πυρός σε Γάζα και Λίβανο

Σε εξέλιξη η συνάντηση Blinken με Netanyahu – Συζητούν για κατάπαυση του πυρός σε Γάζα και Λίβανο
Ο Blinken θα συναντήσει ακόμα τον υπουργό Άμυνας Gallant και άλλους αξιωματούχους
Ξεκίνησαν οι συνομιλίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Blinken στην Ιερουσαλήμ την Τρίτη 22/10/2024.
Ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ έφτασε στη χώρα για να πιέσει για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.
«Ο πρωθυπουργός Netanyahu συναντάται αυτή τη στιγμή στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ,», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού ηγέτη.
Το 11ο ταξίδι του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοχή μετά την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Hamas στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, που προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα, πραγματοποιείται καθώς ο ισραηλινός στρατός εντείνει την εκστρατεία του στον παλαιστινιακό θύλακα καθώς και στον Λίβανο εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης.
Ο Blinken θα συναντήσει ακόμα τον υπουργό Άμυνας Gallant και άλλους αξιωματούχους στη διάρκεια της ημέρας στο πλαίσιο μιας επίσκεψης στη Μέση Ανατολή που θα διαρκέσει μία εβδομάδα και περιλαμβάνει επίσης την Ιορδανία και το Κατάρ.
Οι διπλωματικές προσπάθειες απέτυχαν μέχρι τώρα να επιφέρουν ένα τέλος στον πόλεμο στη Γάζα, που διαρκεί ένα χρόνο, και να αποτρέψουν την επέκτασή του στη σύγκρουση ανάμεσα στη Hezbollah και το Ισραήλ που έχει ενταθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες έπειτα από έναν χρόνο με ανταλλαγές πυρών κυρίως στα νότια σύνορα του Λιβάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης