Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (EKT): Είναι ξεκάθαρο πως τα επιτόκια θα υποχωρήσουν, αλλά όχι το πότε

Lagarde (EKT): Είναι ξεκάθαρο πως τα επιτόκια θα υποχωρήσουν, αλλά όχι το πότε
«Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι το 2025 είναι η χρονιά που θα πετύχουμε τον στόχο μας σε βιώσιμη βάση» είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde
Ξεκάθαρη είναι για την επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, η κατεύθυνση που θα λάβουν τα επιτόκια, ωστόσο ο ρυθμός χαλάρωσης δεν έχει αποφασιστεί.
Ειδικότερα στο περιθώριο των ετήσιων συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κεντρική τραπεζίτρια επεσήμανε ότι ο αντιπληθωρισμός είναι στο σωστό δρόμο, περιγράφοντας τους πρόσφατους αριθμούς ως «σχετικά καθησυχαστικούς».
«Νομίζω ότι για μένα, η κατεύθυνση του ταξιδιού είναι ξεκάθαρη», υπογράμμισε μιλώντας στο Bloomberg Television στην Ουάσιγκτον.
«Αυτό που κάναμε από τον Ιούνιο είναι νομίζω η λογική προσέγγιση, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί με προσοχή» συμπλήρωσε.
«Θα έχετε κόσμο όλη την εβδομάδα να λέει, "ω, θα έπρεπε να είναι 50 μονάδες βάσης" και "θα έπρεπε να είναι 25 μονάδες βάσης". Όχι. Η κατεύθυνση του ταξιδιού είναι σαφής, ο ρυθμός πρέπει να καθορίζεται με βάση τα στοιχεία» διεμήνυσε.
«Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι το 2025 είναι η χρονιά που θα πετύχουμε τον στόχο μας σε βιώσιμη βάση.
Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλα. Έχουμε τιμές ενέργειας που είναι χαμηλές αυτή τη στιγμή σε σχέση με το σημείο που θα μπορούσαν να είναι. Έχουμε τις υπηρεσίες να πέφτουν ελαφρώς, αλλά όχι πολύ, είμαστε ακόμα στο 3,9% και πρέπει να δώσουμε προσοχή στον πληθωρισμό» εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης