Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ινδία αντιτίθεται στη μετατροπή των BRICS σε αντιαμερικανικό συνασπισμό

Bloomberg: Η Ινδία αντιτίθεται στη μετατροπή των BRICS σε αντιαμερικανικό συνασπισμό
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική έχουν την ίδια άποψη
Η Ινδία φαίνεται πως αντιτάχθηκε στην επέκταση των BRICS λόγω της αντιαμερικανικής πορείας που θα χαράξουν η Ρωσία και η Κίνα υποστηρίζει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Νέο Δελχί απορρίπτει την ιδέα να μετατραπεί ο Οργανισμός σε συνασπισμό αντιπάλων των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική έχουν την ίδια άποψη.
Επίσης, αυτή η πορεία ανάπτυξης δεν ταιριάζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που έχουν καλές σχέσεις με τη Δύση.
Ταυτόχρονα, το Νέο Δελχί υποστηρίζει τη στρατηγική αύξησης του αριθμού των «χώρων εταίρων BRICS» που δεν έχουν δικαιώματα ψήφου στον Οργανισμό.
Στη Νότια Αφρική, μιλούν εναντίον της επέκτασης του οργανισμού και συγκεκριμένα με τη Νιγηρία ή το Μαρόκο. 

Bloomberg: Οι περισσότερες χώρες BRICS δεν θέλουν να πολεμήσουν την ηγεμονία του δολαρίου

Οι δημοσιογράφοι του Bloomberg σημειώνουν ότι οι περισσότερες χώρες μέλη του οργανισμού δεν θέλουν να πολεμήσουν την ηγεμονία του δολαρίου, όπως αποδεικνύεται από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των χωρών της πολιτικής ένωσης, που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της συνόδου κορυφής των BRICS χωρίς τους επικεφαλής των τμημάτων της ΛΔΚ, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής.
Το αμερικανικό πρακτορείο επικαλέστηκε τον Wang Yiwei, διευθυντή του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Κίνας στο Πεκίνο.
Όπως εκτιμά ο ίδιος, η ιδέα της Μόσχας να παρακάμπτει το δολάριο οι πληρωμές φαίνεται πολύ φιλόδοξη ακόμη και για την Κίνα.
Επιπλέον, οι χώρες BRICS δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, γι' αυτό και δεν θέλουν να καταφύγουν σε μια πλήρη αλλαγή της παγκόσμιας τάξης.

Ρωσία: Αυτός είναι ο στόχος της δημιουργίας του συστήματος πληρωμών BRICS

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov, μιλώντας για τους στόχους του νέου συστήματος πληρωμών BRICS, είπε ότι θα μπορέσει να αντικαταστήσει τους τραπεζικούς οργανισμούς. Επισήμανε ότι τα υπάρχοντα συστήματα διακανονισμού πολιτικοποιούνται, γεγονός που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ανεξαρτησία των συναλλαγών, επομένως η δημιουργία ενός αμερόληπτου συστήματος διακανονισμού είναι ένα πιεστικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης