Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε δάνειο 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία - Οι πηγές της χρηματοδότησης

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε δάνειο 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία - Οι πηγές της χρηματοδότησης
«Η πηγή χρηματοδότησης αυτών των δανείων δεν προέρχεται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους», διευκρίνισε η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για το αμερικανικό μέρος του πακέτου δανείων της Δύσης προς την Ουκρανία, το οποίο θα ανέρχεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen.
«Είμαστε πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της παροχής του αμερικανικού μεριδίου αυτού του πακέτου δανείων ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Η πηγή χρηματοδότησης αυτών των δανείων δεν προέρχεται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους», διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.
Όπως υπογράμμισε η Yellen, η χρηματοδότηση αυτών των δανείων θα γίνει από τα έσοδα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Η επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι αυτό το ποσό θα σταλεί στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους.
Παράλληλα, η αμερικανική πλευρά σχεδιάζει να συνεισφέρει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στο κοινό πακέτο δανείων με τις χώρες της G7.
Νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ρωσία θα δώσει σκληρή απάντηση στις απόπειρες που γίνονται για να στερήσουν από τη Ρωσία τα νόμιμα περιουσιακά της στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης