Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίσθηση προκαλεί ο ιστορικός που προέβλεψε την πτώση της ΕΣΣΔ: Η Δύση έχει χάσει ήδη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αίσθηση προκαλεί ο ιστορικός που προέβλεψε την πτώση της ΕΣΣΔ: Η Δύση έχει χάσει ήδη τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Ο κόσμος αναδιαρθρώνεται αυτή τη στιγμή, και όχι σύμφωνα με τις ιδέες της Δύσης», τονίζει ο Γάλλος Ιστορικός Emmanuel Todd
Οι δυτικές χώρες έχουν ήδη υποστεί μια επώδυνη ήττα στη σύγκρουση τους με τη Ρωσία, όπως εκτυλίσσεται στις πολεμικές μάχες της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον διάσημο Γάλλο ιστορικό Emmanuel Todd, ο οποίος είχε προβλέψει την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
«Είναι πολύ απλό: η Δύση έχασε τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο κόσμος αναδιαρθρώνεται αυτή τη στιγμή, και όχι σύμφωνα με τις ιδέες της Δύσης», τόνισε ο ιστορικός σε συνέντευξή του στη Berliner Zeitung..
Ο Todd σημείωσε ότι νέοι παίκτες, όπως οι χώρες των BRICS, εισέρχονται πλέον στη διεθνή σκηνή με ηγεμονικές αξιώσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση επιδίωξε να απομονώσει τη Ρωσία, αλλά τελικά οι περισσότερες χώρες στον κόσμο δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι BRICS άρχισαν να φαίνονται σαν ένα αντίβαρο στη Δύση, πρόσθεσε.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Γάλλος ιστορικός και στοχαστής Emmanuel Todd, είχε υποστηρίξει ότι το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί και η Ευρώπη θα απελευθερωθεί από την καταπίεση των Ηνωμένων Πολιτειών όταν η σύγκρουση στην Ουκρανία καταλήξει σε ήττα της Ουάσινγκτον.
Κατά την άποψή του, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream για να αναγκάσουν τη Γερμανία να αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία.
Ως εκ τούτου, μια λύση στο ουκρανικό ζήτημα που δεν θα είναι υπέρ των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε νέα προσέγγιση μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, κατέληξε ο ιστορικός.
Υπενθυμίζεται ότι ο Emmanuel Todd έχει αποκτήσει φήμη για τις ... προφητικές του ικανότητες: μάλιστα, το 1976, προέβλεψε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στο περίφημο βιβλίο του «Τελική Αποτυχία».

Είναι τεράστια παραπληροφόρηση, η Ρωσία ποτέ δεν είχε σχέδιο να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια να επιτεθεί σε δυτικές χώρες και το στρατιωτικό της δόγμα στοχεύει αποκλειστικά στην άμυνα, είχε τονίσε σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Γάλλος ιστορικός Emmanuel Todd.
Οι απόψεις του Emmanuel Todd έχουν αξία γιατί προέβλεψε πολύ έγκαιρα την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
«Η πιθανότητα να επιτεθεί η Ρωσία στη Δύση πρέπει να αποκλειστούν εντελώς.
Το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα», σημείωσε ο Emmanuel Todd.
Ωστόσο, ο Emmanuel Todd υπενθύμισε επίσης ότι, δεδομένης της ανωτερότητας των χωρών του ΝΑΤΟ σε τομείς όπως τα δημογραφικά και ο πληθυσμός, σε περίπτωση απειλής για τη Ρωσία, τον λαό και το κράτος της, θα ληφθεί απόφαση να εξαπολύσει προληπτικό χτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα.
Ο ιστορικός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δυτικοί ηγέτες έχουν επίγνωση αυτού του δόγματος.
«Για να πεις ότι αυτή η χώρα θα καταλάβει ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να είσαι, δεν ξέρω, τρελός», κατέληξε ο Γάλλος ιστορικός.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

H ... γεωπολιτική εμμονή των ΗΠΑ που θα αποβεί μοιραία για τα αμερικανικά

Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να απομακρύνουν την Γερμανία από τη Ρωσία - και οι Αμερικανοί έχουν εμμονή με αυτή τη στρατηγική σκέψη από το 2004 - θα καταλήξουν σε αποτυχία.
Αν κοιτάξετε τον χάρτη της Ευρώπης, δύο κύριες δυνάμεις τραβούν το μάτι σας, και αυτές είναι η Γερμανία και τη Ρωσία», είπε ο Γάλλος ιστορικός.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η Μόσχα και το Βερολίνο δεν μπορούν πλέον να βρίσκονται σε αντιπαράθεση, οι οικονομίες τους είναι σχεδιασμένες να αλληλοσυμπληρώνονται και η Nord Streams το έχει δείξει ξεκάθαρα.
«Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να συνεργάζονται.
Η ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας θα ανοίξει το δρόμο για την προσέγγιση Ρωσίας και Γερμανίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να περιορίσουν επ' αόριστον αυτήν την νομοτελειακή εξέλιξη», τόνισε ο Emmanuel Todd.
Εάν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την Ευρώπη, τότε θα εκπλαγούμε βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από έναν ειρηνικό πλανήτη, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης