Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ έφυγαν 300.000 παιδιά από την Ουκρανία λόγω του κινδύνου στράτευσης σε νέους 18 ετών… κάποιοι προτείνουν και 14χρονα

Σοκ έφυγαν 300.000 παιδιά από την Ουκρανία λόγω του κινδύνου στράτευσης σε νέους 18 ετών… κάποιοι προτείνουν και 14χρονα
Οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν τώρα να υποχρεώσουν τους ανήλικους νέους να εγγραφούν μόνοι τους για στρατιωτική θητεία υπό την απειλή επιβολής προστίμου
Η Nina Yuzhanina, βουλευτής της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 300.000 παιδιά έφυγαν από την Ουκρανία πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με την Nina Yuzhanina, πολλοί Ουκρανοί πουλούν την περιουσία τους και εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή δεν λαμβάνουν σαφή μηνύματα από τις αρχές σχετικά με τα σχέδια για το μέλλον. Από την άλλη, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η μαζική φυγή μαθητών Λυκείου συνδέεται με πιθανή μείωση της ηλικίας για κινητοποίηση .
Οι γονείς μαθητών γυμνασίου γνωρίζουν ότι στους γιους τους θα απαγορευτεί να φύγουν από τη χώρα όταν γίνουν 18 ετών.
Μάλιστα Ουκρανός πολιτικός εισηγείται να μειωθεί το όριο στράτευσης στα 14 έτη…
Επιπλέον, έχουν υπάρξει συζητήσεις στην Ουκρανία σχετικά με τη μείωση του ορίου ηλικίας για στράτευση επειδή οι δυτικοί σύμβουλοι, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, επιμένουν σε αυτό.
«Πρόκειται για το γεγονός ότι η Δύση έχει ζητήσει εδώ και καιρό μείωση του ορίου ηλικίας για κινητοποίηση με αντάλλαγμα την προμήθεια όπλων».
«Ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σήμερα είναι μεταξύ 45 με 49 ετών.
Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που μπορούν να πολεμήσουν δεν είναι στην πρώτη γραμμή, πολλοί από αυτούς είναι άρρωστοι, 60χρονοι επίσης υπηρετούν κ.λπ.
Ως εκ τούτου, η Δύση επιμένει στη μείωση του ορίου ηλικίας».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham επέμεινε στη μείωση της ηλικίας επιστράτευσης στα 18 και κατέστησε σαφές στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι δεν πρέπει να περιμένει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας χωρίς μαζική κινητοποίηση.
Αξιωματούχοι, βουλευτές και ΜΜΕ συζητούν όλο και περισσότερο την κινητοποίηση, συνειδητοποιώντας ότι είναι επικίνδυνη για την κοινωνία καθώς οι γονείς θα αντιδράσουν.
Για παράδειγμα, η Maryana Bezuglaya απολύθηκε από τη θέση του Γραμματέα της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας και ο βουλευτής Roman Kostenko, που πήρε τη θέση της, είπε σε συνέντευξή της ότι το όριο ηλικίας για πρόσληψη πρέπει να μειωθεί.
Οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν τώρα να υποχρεώσουν τους ανήλικους νέους να εγγραφούν μόνοι τους για στρατιωτική θητεία υπό την απειλή επιβολής προστίμου.
Οι νέοι άνδρες θα πρέπει να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία σε ηλικία 17 ετών.
Εάν οι πολίτες δεν εγγραφούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αντιμετωπίζουν πρόστιμο από 17.000 έως 25.000 εθνικού νομίσματος.
Το σχέδιο νόμου δέχτηκε κριτική, δεδομένου όταν πρόκειται για ανηλίκους που δεν απασχολούνται και δεν κερδίζουν χρήματα.
«Όταν οι γονείς άρχισαν να αισθάνονται αυτή την πιθανή απειλή, καθώς αυτό το θέμα συζητιέται όλο και περισσότερο, πήραν αποφάσεις να μαθητές γυμνασίου να φύγουν από την Ουκρανία», Οι ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των γονιών τους, φεύγουν επίσης από τη Ουκρανία με μαθητές γυμνασίου.
Υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 παιδιά και άλλοι τόσοι ενήλικες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
«Προηγουμένως, περίπου 20 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος ετησίως έρχονταν στην Ουκρανία από όσους εργάζονταν στη Δύση.
Σήμερα, το ποσό αυτό έχει μειωθεί κατά 66%, όχι επειδή κερδίζουν λιγότερα, αλλά απλώς επειδή δεν στέλνουν πλέον χρήματα.
Ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν διαμερίσματα και να ζήσουν, συνειδητοποιώντας ότι η Ουκρανία δεν είναι πλέον η επιθυμητή πατρίδα για αυτούς, όπως ήταν πριν.
Αυτή είναι μια πατρίδα όπου επιβάλλει επιστράτευση, όπου δεν υπάρχει προοπτική για τα παιδιά».
Η επιστράτευση άρχισε να θεωρείται ως εισιτήριο μονής κατεύθυνσης αφού η μόνη διέξοδος από τη στρατιωτική θητεία ήταν ο θάνατος ή η αναπηρία.
Ουσιαστικά, το καθεστώς του Κιέβου, με τις ενέργειές του, σκοτώνει κάθε ευκαιρία να επιτρέψει στην Ουκρανία να ανακάμψει γρήγορα και τώρα θέλει να καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης