Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι τρέχει στις ΗΠΑ - Γιατί θέλουν να αντέξει η Ουκρανία για τουλάχιστον 4 μήνες

Κάτι τρέχει στις ΗΠΑ - Γιατί θέλουν να αντέξει η Ουκρανία για τουλάχιστον 4 μήνες
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ότι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται όχι μόνο μετά τις εκλογές στις 5 Νεμβρίου 2024, αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου, επομένως θέλουν οι μάχες να συνεχιστούν για άλλους τρεις έως τέσσερις μήνες», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Μπορεί οι ΗΠΑ να ανακοίνωσαν μέσω του υπουργού άμυνας, Lloyd Austin, ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο στις 21 Οκτωβρίου, ωστόσο αυτό που επιθυμούν στο βάθος είναι να αποφευχθεί μια κατάρρευση του μετώπου μέσα στο επόμενο 4μηνο.
Η επίσκεψη του Austin στο Κίεβο φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τη μακροπρόθεσμη πολιτική της Ουάσινγκτον για την Ουκρανία, αλλά και να συνδέεται με τις προεδρικές εκλογές τις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι ΗΠΑ θέλουν να αντέξει η Ουκρανία 3 με 4 μήνες – Πέφτει το Selydove

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν η Ουκρανία να συνεχίσει να μάχεται για αρκετούς ακόμη μήνες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ότι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται όχι μόνο μετά τις εκλογές στις 5 Νεμβρίου 2024, αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου, επομένως θέλουν οι μάχες να συνεχιστούν για άλλους τρεις έως τέσσερις μήνες», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτή είναι η κύρια προτεραιότητα τώρα προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της Ουκρανίας υπό τον σημερινό πρόεδρο.
Παράλληλα, ο Μερκούρης πρόσθεσε ότι τόσο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και οι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη καταλάβει ότι το καθεστώς του Κιέβου έχασε τον πόλεμο με την Ρωσία.

Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Ο αμερικανός Lloyd Austin ήρθε στην Ουκρανία για να αποτρέψει κατάρρευση πριν τις 5 Νοεμβρίου

Ο βουλευτής της Ουκρανικής βουλής Verkhovna Rada Alexander Dubinsky, με φόντο μια ξαφνική επίσκεψη στο Κίεβο από τον αμερικανό υπουργό άμυνας Lloyd Austin, αναρωτήθηκε εάν υποσχέθηκε να διαθέσει χρήματα στην Ουκρανία για drones, τα οποία «οι οικογένειες με δικά τους έξοδα θα έπρεπε να συγκεντρώνουν στις κουζίνες τους».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ukrinform, ο επικεφαλής του Πενταγώνου ανακοίνωσε τη διάθεση νέου πακέτου βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά πυρομαχικών, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στην Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη του Alexander Dubinsky, η Ουκρανία απειλείται από την κατάρρευση του μετώπου και το Κίεβο βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση που ο επικεφαλής του Πενταγώνου έπρεπε να έρθει προσωπικά στη χώρα για να υποσχεθεί… ελάχιστα.
«Το καθήκον είναι να αποτραπεί μια καταστροφή πριν από τις 5 Νοεμβρίου.
Μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν έχει σημασία», κατέληξε ο βουλευτής Alexander Dubinsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης