Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστική απόφαση - κόλαφος κατά της Deutsche Bank για την εξαγορά της PostBank

Δικαστική απόφαση - κόλαφος κατά της Deutsche Bank για την εξαγορά της PostBank
Tον Αύγουστο, η Deutsche Bank κατέληξε σε διακανονισμούς με σχεδόν το 60% των εναγόντων στην υπόθεση

Aπόφαση κατά της Deutsche Bank εξέδωσε το ανώτερο περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας, σε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη με τους μετόχους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η γερμανική τράπεζα  δεν πλήρωσε λιγότερα από όσα όφειλε να πληρώσει για την εξαγορά της επίσης γερμανικής τράπεζας λιανικής Postbank.
Οι δυο τράπεζες συγχωνεύτηκαν  το 2018.
Όπως σημειώνει το CNBC, τον Αύγουστο, η Deutsche Bank κατέληξε σε διακανονισμούς με σχεδόν το 60% των εναγόντων στην υπόθεση.
Η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας υποχωρεί 4%.
Οι μέτοχοι ισχυρίζονταν ότι δικαιούνταν σημαντικά περισσότερα από τα 25 ευρώ ανά μετοχή που καταβλήθηκαν το 2010.
Η Deutsche Bank θα έπρεπε να καταβάλει στους μετόχους της Postbank 57,25 ευρώ ανά μετοχή της Postbank, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters.

Τι απαντά η Deutsche Bank

Η τράπεζα δήλωσε ότι έχει εγγράψει προβλέψεις που καλύπτουν όλες τις εκκρεμείς απαιτήσεις των εναγόντων, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων από τόκους που έχουν συσσωρευτεί μέχρι σήμερα.
«Ως εκ τούτου, η τράπεζα θεωρεί τον εαυτό της ουσιαστικά πλήρως προστατευμένο- οποιαδήποτε πρόσθετη οικονομική επίπτωση θα περιοριζόταν σε περαιτέρω τόκους που προκύπτουν σήμερα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα», δήλωσε η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης