Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομβική συνεδρίαση της Τράπεζας της Ρωσίας (25/10) - Στο ψυχολογικό όριο του 20% το επιτόκιο

Κομβική συνεδρίαση της Τράπεζας της Ρωσίας (25/10) - Στο ψυχολογικό όριο του 20% το επιτόκιο
Σήμα ετοιμότητας για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σε επόμενες συνεδριάσεις
Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ρωσίας είναι πιθανό να αυξήσει το βασικό επιτόκιο κατά 100 μονάδες βάσης (μ.β.) στο ψυχολογικό επίπεδο του 20% ετησίως, στη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το TASS.
Αναμένουν επίσης ότι η ρυθμιστική αρχή θα δώσει σήμα ετοιμότητας για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σε επόμενες συνεδριάσεις.

Νέο ρεκόρ

Ορισμένοι από τους αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας μεγάλης αύξησης του βασικού επιτοκίου στο 21%, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει νέο ρεκόρ μετά τον Μάρτιο του 2022, όταν, στο πλαίσιο της επιδείνωσης της γεωπολιτικής κατάστασης και των οικονομικών κινδύνων, το επιτόκιο έφτασε το 20%.
Οι ειδικοί δεν αναμένουν ότι το επιτόκιο θα παραμείνει στο 19%, καθώς η ρυθμιστική αρχή επέτρεψε μια πρόσθετη αύξηση τον Σεπτέμβριο και έκτοτε έχουν ληφθεί πολλά νέα αρνητικά μηνύματα.
Η επικείμενη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ρωσίας θα είναι «κομβική» - με βάση τα αποτελέσματά της θα επικαιροποιηθούν οι μακροοικονομικές προβλέψεις και η τάση πρόβλεψης του επιτοκίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης