Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Προ των πυλών η στρατηγική συμφωνία της Ρωσίας με το Ιράν - Ρωσική παρέμβαση για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Putin: Προ των πυλών η στρατηγική συμφωνία της Ρωσίας με το Ιράν - Ρωσική παρέμβαση για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
«Η ένταξη της Τεχεράνης στη Συμμαχία θα ανοίξει πρόσθετες ευκαιρίες για συνεργασία με την Ισλαμική Δημοκρατία στη διεθνή σκηνή» επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος
Η Ρωσία αναμένεται σύντομα να υπογράψει μια «συνολική συμφωνία στρατηγικής σχέσης» με το Ιράν, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin από τη Σύνοδο Κορυφής των ΒRICS που διεξάγεται στο Kazan.
Όπως εκτίμησε κατά την τοποθέτησή του ενώπιον των BRICS ο Ρώσος ηγέτης, η ένταξη της Τεχεράνης στη Συμμαχία θα ανοίξει πρόσθετες ευκαιρίες για συνεργασία με την Ισλαμική Δημοκρατία στη διεθνή σκηνή.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν Masoud Pezshkian, είχε επισημάνει από την πλευρά του, ότι η αλληλεπίδραση των χωρών μελών των BRICS θα οδηγήσει στο τέλος του μονοπολικού κόσμου και στην εποχή του αμερικανικού ολοκληρωτισμού.
Όπως έχει προαναγγελθεί, ο Ιρανός ηγέτης θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των BRICS στο Kazan.
Σημειωτέον ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Pezeshkian στη Ρωσία από την ανάληψη των καθηκόντων του το καλοκαίρι.
Το Κρεμλίνο έχει προαναγγείλει ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον Ιρανό Πρόεδρο τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη Συρία και την Υπερκαυκασία.
«Θα συνεχίσουμε σήμερα τη συζήτησή μας για τα πιο πιεστικά διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση στη Συρία και την Υπερκαύκασο», εξήγησε για την ατζέντα των ρωσοιρανικών συνομιλίων ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης