Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών σε Dow Jones και S&P 500 - «Βαρίδια» Nvidia και McDonald's

Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών σε Dow Jones και S&P 500 - «Βαρίδια» Nvidia και McDonald's
Οι επενδυτές αντέδρασαν σχετικά ψύχραιμα στις ζημίες - μαμούθ της Boeing
(Διαρκές upd) Σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα διαπραγματεύονται οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, ενώ ο Nasdaq έσπασε το ήπιο ανοδικό σερί των προηγούμενων δύο ημερών και καταγράφει σήμερα (23/10) απώλειες.
Ως «βαρίδια» στις χρηματιστηριακές αγορές λειτουργούν οι μετοχές εταιρικών κολοσσών -εν μέσω αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο 2024.
Η Coca - Cola υποχωρεί 2% καθώς, αν και τα οικονομικά μεγέθη ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς, η βελτίωση αποδίδεται στις αυξήσεις τιμών και όχι στη ζήτηση.
Την ίδια στιγμή, η κολοσσιαία Nvidia υποχωρεί άνω του 3% και συμπαρασύρει όλους τους δείκτες, ενώ η μεγάλη χαμένη της ημέρας είναι η μετοχή των McDonald's, η οποία καταρρέει 5% μετά την είδηση για επιδημία E. coli που συνδέεται με τα μπιφτέκια Quarter Pounder (οδήγησε σε 10 νοσηλείες και έναν θάνατο).
Σε ό,τι αφορά στην ταλανιζόμενη Boeing, οι επενδυτές αντέδρασαν σχετικά ψύχραιμα στις ζημίες - μαμούθ 6,17 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, με τη μετοχή να υποχωρεί λίγο περισσότερο από 1%.

Η εικόνα στην αμερικανική οικονομία

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία των ΗΠΑ και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν μέσα στην τρέχουσα και την προηγούμενη εβδομάδα, οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας (την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου 2024) υποχώρησαν 19.000 και ανήλθαν σε 241.000, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Εν τω μεταξύ, οι οικονομολόγοι έκαναν εκτιμήσεις περί τις 258.000.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις έφτασαν τις 1.867.000.

Επίσης, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, με ετήσιο ρυθμό 3,84 εκατ. κατοικιών, ο χαμηλότερος από τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών.
Οι πωλήσεις ήταν 3,5% χαμηλότερες από τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν σε τρεις στις τέσσερις περιφέρειες των ΗΠΑ, με μόνο τη Δυτική περιοχή να σημειώνει άνοδο.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν 1,5% από μήνα σε μήνα σε 1,39 εκατομμύρια σπίτια προς πώληση στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό αντιπροσωπεύει μια προσφορά 4,3 μηνών με τον τρέχοντα ρυθμό πωλήσεων. Το απόθεμα ήταν 23% υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς τον Σεπτέμβριο 2024, επιβεβαιώνοντας τον ικανοποιητικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης το γ' τρίμηνο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% τον περασμένο μήνα μετά από μια μη αναθεωρημένη άνοδο 0,1% τον Αύγουστο.
Οι εκτιμήσεις κυμάνθηκαν από μηδενική μεταβολή έως αύξηση 0,8%.

Τέλος, υποχώρηση 0,5% κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, μετά το άλμα κατά 7,5% τον Αύγουστο. 
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν στο 1,354 εκατ. μονάδες από το 1,361 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.
Εν τω μεταξύ, πτώση 2,9% σημείωσαν οι άδειες για την κατασκευή κατοικίας. Τον Αύγουστο είχαν ενισχυθεί 4,6%.

Οι δείκτες στις 17:50 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα στις 16:30):

Καταγραφή_365.JPG

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,5%, ο S&P 500 0,6% και ο Nasdaq 0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης