Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στην ΕΕ για την Σύνοδο των BRICS: «Είμαστε ενοχλημένοι, καλούμε τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες να απομονώσουν τη Ρωσία»

Πανικός στην ΕΕ για την Σύνοδο των BRICS: «Είμαστε ενοχλημένοι, καλούμε τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες να απομονώσουν τη Ρωσία»
Σαφής η δυσαρέσκεια της ΕΕ για την επιτυχία της Συνόδου των BRICS καθώς και για τη συμμετοχή ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Σερβία, σε αυτήν
Μιλώντας ενώπιον συντακτών στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του Borrell, Peter Stano, απάντησε σε μια σειρά δύσκολων ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ΕΕ με ορισμένες χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής των BRICS.
Μάλιστα, η ένωση εξέφρασε ιδιαίτερη ενόχληση για τις χώρες που είναι υποψήφιες προς ένταξη, οι οποίες «τόλμησαν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις άλλων ενώσεων
«Αναμένουμε από τις υποψήφιες χώρες που ελπίζουν να ενταχθούν στην ΕΕ να συμμορφώνονται με την εξωτερική μας πολιτική και επίσης να ενταχθούν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στην εν γένει πολιτική της απομόνωσης, όπως εφαρμόζεται από την Ένωση», απάντησε ο Stano σε άμεση ερώτηση σχετικά με τη στάση της ΕΕ απέναντι στις χώρες των BRICS.
Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη σύνοδο κορυφής στο Καζάν, ο Stano παραδέχτηκε με κάποια ... απροθυμία ότι «μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει».
Υποστήριξε ότι η θέση της Ευρώπης αποσκοπεί στη «μέγιστη απομόνωση της Ρωσίας» και η ΕΕ αναμένει ότι όλα τα κράτη μέλη και οι υποψήφιες χώρες θα συμμορφώνονται με αυτό, αν και δεν μπορεί να απαγορεύσει άμεσα τίποτα.
Υπενθυμίζεται ότι αρχηγοί 36 κρατών από όλο τον κόσμο παρευρέθηκαν στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν, πολλοί εκ των οποίων είναι κορυφαίοι γεωπολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στη διεθνή σκηνή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης