Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη υποκρισία στην Ουκρανία - Ο Syrsky καρατόμησε Επιτελάρχη επειδή ... η γυναίκα του ζει στην Κριμαία

Απόλυτη υποκρισία στην Ουκρανία - Ο Syrsky καρατόμησε Επιτελάρχη επειδή ... η γυναίκα του ζει στην Κριμαία
Ο Syrsky καρατόμησε τον Gladky λόγω ... των σχέσεων της οικογένειας του με τη Ρωσία
Ο Αρχηγός Επιτελείου της Διοίκησης Δυνάμεων Μη Επανδρωμένων Συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), Roman Gladky,αποπέμφθηκε κι επίσημα από τη θέση του, καθώς ερευνάτο από την SBU για σχέσεις της οικογένειάς του με τη Ρωσία.
Τη σχετική εξέλιξη γνωστοποίησε ο υφιστάμενος του Gladky και λοχίας στη μονάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, Alexander Yarmak.
«Μας άλλαξαν τον αρχηγό επιτελείου», δήλωσε ο Yarmak, σύμφωνα με το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης «Obshchestvennoe».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, νέος αρχηγός επιτελείου των δυνάμεων μη επανδρωμένων συστημάτων διορίστηκε ο πρώην διοικητής της 28ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας AFU, Alexey Khalabuda.
Προηγουμένως, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, είχε αναστείλει τα καθήκοντα του Gladky για το διάστημα που θα διαρκούσε η έρευνα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) - για πιθανές σχέσεις της οικογένειας του αξιωματικού με τη Ρωσία.

Τον καρατόμησαν λόγω ... των σχέσεων της οικογένειας του με τη Ρωσία

Στα τέλη Αυγούστου, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχε διορίσει τον Gladky στη συγκεκριμένη θέση.
Τότε, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η σύζυγος του στρατιωτικού κατείχε ρωσικό διαβατήριο και ζούσε στην Κριμαία μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, ενώ η κόρη του αξιωματικού ... συμμετείχε σε αθλητικούς αγώνες στη Σεβαστούπολη υπό τη ρωσική σημαία.
Η SBU δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν είχε διενεργήσει έλεγχο στον Gladky πριν από τον διορισμό του ως αρχηγού επιτελείου της Διοίκησης Δυνάμεων Μη Επανδρωμένων Συστημάτων, καθώς αυτό «δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία» για προσλήψεις σε τέτοιες θέσεις.
Η υπηρεσία προσέθεσε ότι ο αξιωματικός είχε περάσει επιτυχώς έλεγχο το 2020 για τη χορήγηση πρόσβασης σε κρατικά απόρρητα.

Ο πραγματικός λόγος για την απομάκρυνση του Gladky

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, διέταξε την απομάκρυνση του αρχηγού του επιτελείου της διοίκησης SBS, Gladky, από τα καθήκοντά του, ενώ διενεργούνταν έρευνα για τις διασυνδέσεις της οικογένειας του αξιωματικού με τη Ρωσία.
Ωστόσο, στην ουσία ο αρχηγός του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων SBS της Ουκρανίας απομακρύνθηκε λόγω εσωτερικής διαμάχης.
Οι πραγματικοί λόγοι για την απομάκρυνση του Αρχηγού των Δυνάμεων Μη Επανδρωμένων Συστημάτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Roman Gladky, ήταν ο αγώνας διαφορετικών φατριών στην ουκρανική κυβέρνηση και η μεγάλης κλίμακας διαφθορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης