Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Ποτέ τα τελευταία 70 χρόνια δεν ήμασταν τόσο κοντά σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο

Orban: Ποτέ τα τελευταία 70 χρόνια δεν ήμασταν τόσο κοντά σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο
«Ευρωπαίοι ηγέτες και γραφειοκράτες των Βρυξελλών έσυραν την Ευρώπη» στην ουκρανική σύγκρουση και τώρα «θέλουν να σύρουν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας» κατήγγειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Ουκρανία και ΕΕ επιδιώκουν να σύρουν ολόκληρη την Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία με την ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ προειδοποιεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
«Τα τελευταία 70 χρόνια, ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο όσο τώρα», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε ομιλία του για την επέτειο της ουγγρικής εξέγερσης του 1956, την οποία εκφώνησε στο πάρκο Millenaris στη Βουδαπέστη.
Ο Orban σημείωσε ότι «Ευρωπαίοι ηγέτες και γραφειοκράτες των Βρυξελλών έσυραν την Ευρώπη» στην ουκρανική σύγκρουση και τώρα «θέλουν να σύρουν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι κατά τη γνώμη του ένα τέτοιο σενάριο υποστηρίζεται από τις προθέσεις των Βρυξελλών να συνεχίσουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Η βασική ουσία του σχεδίου νίκης του Zelensky είναι να «επεκτείνει το εύρος του πολέμου με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και τη μεταφορά της πρώτης γραμμής στο ρωσικό έδαφος».
Νωρίτερα, ο Orban περιέγραψε το σχέδιο του Zelensky ως τρομακτικό. Κατά την άποψη του Ούγγρου πρωθυπουργού, μπορεί να ανοίξει μόνο το δρόμο για την ήττα, όχι για τη νίκη, κάτι που συμβαίνει ήδη στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης