Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις αγορές της Ασίας, στα χνάρια της Wall - H N. Κορέα απέφυγε την τεχνική ύφεση

Πτώση στις αγορές της Ασίας, στα χνάρια της Wall - H N. Κορέα απέφυγε την τεχνική ύφεση
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1%

Πτώση κατέγραψαν οι αγορές Ασίας - Ειρηνικού την Πέμπτη μετά τις απώλειες στη Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει τη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από ένα μήνα.
Στην Ασία, η Νότια Κορέα απέφυγε οριακά μια τεχνική ύφεση με το ΑΕΠ της το τρίτο τρίμηνο να αυξάνεται κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, μετά από συρρίκνωση 0,2% το δεύτερο τρίμηνο.
Ωστόσο, έχασε τις εκτιμήσεις του Reuters για ανάπτυξη 0,5%.
Σε ετήσια βάση, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε κατά 1,5%, επίσης βραδύτερα από την αύξηση 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Ο δείκτης αναφοράς Kospi της Νότιας Κορέας.υποχώρησε κατά 0,15% μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,65%.
Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 ανέτρεψε τις απώλειες και ενισχύθηκε 0,13%, αλλά ο Topix υποχώρησε 0,21%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,31%, αντιστρέφοντας επίσης τις απώλειες.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες 0,93%.

Σε χαμηλό τριών μηνών το ιαπωνικό γεν

Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε στο πιο αδύναμο επίπεδο έναντι του αμερικανικού δολαρίου εδώ και περίπου τρεις μήνες, φθάνοντας στα 153,18.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου, μετά το οποία άρχισε να ενισχύεται έναντι του δολαρίου εν μέσω των φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ.


www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης