Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jack Watling (Βρετανικό Ινστιτούτο Ασφάλειας): Η επιθετική στρατηγική του Ρωσικού στρατού είναι αποτελεσματική

Jack Watling (Βρετανικό Ινστιτούτο Ασφάλειας): Η επιθετική στρατηγική του Ρωσικού στρατού είναι αποτελεσματική
Ο Βρετανός αναλυτής Jack Watling κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει μια αποτελεσματική στρατηγική για να υπονομεύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρήσει τη θέση της, οι περιπτώσεις Toretsk, Chasiv Yar, Pokrovsk είναι ενδεικτικές.
Ο Jack Watling, ανώτερος συνεργάτης στο Βρετανικό Ινστιτούτο Ερευνών Ασφάλειας και Άμυνας, έγραψε στο Foreign Affairs στις 21 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν μια αποτελεσματική επιθετική στρατηγική.
Σημειώνεται ότι χάρη σε αυτό κατάφεραν να καταστρέψουν βασικές οχυρωμένες περιοχές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον Ουκρανικό στρατό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απλώθηκαν επικίνδυνα κατά μήκος μιας γραμμής μετώπου 1.200 χιλιομέτρων και η επάνδρωση και η εκπαίδευση των στρατευμάτων δεν μπορούσαν να αντισταθμίσουν τον αριθμό των απωλειών στη γραμμή επαφής μάχης.

Η ρωσική στρατηγική

Ο αναλυτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει μια αποτελεσματική στρατηγική για να υπονομεύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρήσει τη θέση της, οι περιπτώσεις Toretsk, Chasiv Yar, Pokrovsk είναι ενδεικτικές.
Επιπλέον, τονίζεται ότι λόγω έλλειψης πυρομαχικών και τεθωρακισμένων οχημάτων, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πεζικό για να κρατήσει το μέτωπο, γεγονός που οδηγεί σε αντίστοιχη αύξηση των απωλειών.
Στις 23 Οκτωβρίου, ο βουλευτής της Ουκρανικής Βουλής ή Verkhovna Rada, Artem Dmitruk, ο οποίος έφυγε από τη χώρα, δήλωσε ότι οι απλοί στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν πολύ αποθαρρυμένοι από την κατάσταση στην Ουκρανία και δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο αγωνίζονται.
Διευκρινίζεται ότι στρατιωτικοί που έχουν βγει σε άδεια αναζητούν ευκαιρία να μην επιστρέψουν στο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης