Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Υπάρχουν αποδείξεις πλέον ότι 3.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στην Ρωσία

Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Υπάρχουν αποδείξεις πλέον ότι 3.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στην Ρωσία
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 22 Οκτωβρίου ότι πιθανώς δύο «ταξιαρχίες» των 6.000 βορειοκορεατών στρατιωτών η καθεμία (μεγαλύτερη από τη δογματική τελική δύναμη μιας τυπικής ταξιαρχίας) εκπαιδεύονται στη Ρωσία.
Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσαν την ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ανέφερε στις 23 Οκτωβρίου ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποδείξεις ότι υπάρχουν βορειοκορεατικά στρατεύματα στη Ρωσία, αλλά ότι δεν είναι σαφές τι κάνουν.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε επίσης στις 23 Οκτωβρίου ότι η Βόρεια Κορέα ανέπτυξε τουλάχιστον 3.000 στρατιώτες στο Βλαδιβοστόκ, στην περιοχή Primorsky Krai, αλλά ότι δεν είναι σαφές εάν αυτές οι δυνάμεις θα εμπλακούν σε μάχη μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky
δήλωσε στις 22 Οκτωβρίου ότι πιθανώς δύο «ταξιαρχίες» των 6.000 βορειοκορεατών στρατιωτών η καθεμία (μεγαλύτερη από τη δογματική τελική δύναμη μιας τυπικής ταξιαρχίας) εκπαιδεύονται στη Ρωσία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας ανέφερε στις 23 Οκτωβρίου ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών κεκλεισμένων των θυρών ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει 3.000 στρατιώτες στη Ρωσία μέχρι στιγμής για να υποστηρίξει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα στείλει συνολικά 10.000 στρατιώτες έως τον Δεκέμβριο του 2024.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε επίσης ότι τα εργοστάσια πυρομαχικών της Βόρειας Κορέας που παράγουν όπλα που έχει στείλει η Βόρεια Κορέα στη Ρωσία λειτουργούν με «πλήρη δυναμικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης