Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,7% - Ράλι 4% στην Barclays

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,7% - Ράλι 4% στην Barclays
H μετοχή της Barclays σημειώνει ράλι 4%, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της
Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη μετοχή της Barclays να σημειώνει ράλι 4%, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της, σε υψηλά εννέα ετών.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,5% στις 19.510 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,7%, στις 8.315 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,5% υψηλότερα στις 7.534 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,5% στις 34.892 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,25%, με την πλειονότητα των κύριων χρηματιστηρίων και τομέων να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.
Οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών και της αναψυχής προσέθεσαν 1,13%, ενώ οι μετοχές του λιανικού εμπορίου ηγήθηκαν των απωλειών, υποχωρώντας κατά 0,24%.
Οι μετοχές του γαλλικού οίκου μόδας Hermes ενισχύονται 2,3%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, καθώς η ζήτηση για τις τσάντες Birkin συνέχισε να αντισταθμίζει την ευρύτερη ύφεση στις πωλήσεις πολυτελών ειδών.

Barclays: Άλμα 23% στα καθαρά κέρδη για το γ' τρίμηνο 2024

Η βρετανική τράπεζα Barclays ανακοίνωσε την Πέμπτη καθαρά κέρδη ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών που αποδίδονται στους μετόχους για το τρίτο τρίμηνο του 2024, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.
Το αποτέλεσμα συγκρίθηκε με τα προβλεπόμενα καθαρά κέρδη ύψους 1,17 δισ. στερλινών που προέβλεπε δημοσκόπηση αναλυτών της LSEG και ήταν 23% υψηλότερο από την ίδια περίοδο του 2023.
Τα έσοδα για την περίοδο ανήλθαν σε 6,5 δισ. στερλίνες, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη των 6,39 δισ. στερλινών.
Οι μετοχές της Barclays είχαν σημειώσει άνοδο 4%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων αυξήθηκε στο 12,3% από 9,9% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο δείκτης CET1 ενισχύθηκε στο 13,8% από 13,6%.


Πτώση στην Ασία

Πτώση κατέγραψαν οι αγορές Ασίας - Ειρηνικού την Πέμπτη μετά τις απώλειες στη Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει τη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από ένα μήνα.
Στην Ασία, η Νότια Κορέα απέφυγε οριακά μια τεχνική ύφεση με το ΑΕΠ της το τρίτο τρίμηνο να αυξάνεται κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, μετά από συρρίκνωση 0,2% το δεύτερο τρίμηνο.
Ωστόσο, έχασε τις εκτιμήσεις του Reuters για ανάπτυξη 0,5%.
Σε ετήσια βάση, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε κατά 1,5%, επίσης βραδύτερα από την αύξηση 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Ο δείκτης αναφοράς Kospi της Νότιας Κορέας.υποχώρησε κατά 0,15% μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,65%.
Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 ανέτρεψε τις απώλειες και ενισχύθηκε 0,13%, αλλά ο Topix υποχώρησε 0,21%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,31%, αντιστρέφοντας επίσης τις απώλειες.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες 0,93%.

Σε χαμηλό τριών μηνών το ιαπωνικό γεν

Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε στο πιο αδύναμο επίπεδο έναντι του αμερικανικού δολαρίου εδώ και περίπου τρεις μήνες, φθάνοντας στα 153,18.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου, μετά το οποία άρχισε να ενισχύεται έναντι του δολαρίου εν μέσω των φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης