Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρουν οι Ουκρανοί – Εκκρεμούν 51.000 υποθέσεις λιποταξίας μόνο το 2024, επιστρατεύονται κατάδικοι και εγκληματίες για το μέτωπο

Σοκάρουν οι Ουκρανοί – Εκκρεμούν 51.000 υποθέσεις λιποταξίας μόνο το 2024, επιστρατεύονται κατάδικοι και εγκληματίες για το μέτωπο
Η Ουκρανία έχει καταφύγει στο να επιτρέπει στους κρατούμενους να εγκαταλείψουν τη φυλακή εάν ενταχθούν στο στρατό
Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα οι Times του Λονδίνου.
Η ουκρανική εισαγγελία έχει ανοίξει 51.000 υποθέσεις λιποταξίας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2024.
Και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός των στρατιωτών που εγκατέλειψαν τις θέσεις τους είναι πιθανό να διπλασιαστεί σε σχέση με το περσινό σύνολο.
Οι Times του Λονδίνου ανέφεραν στοιχεία από την ουκρανική κυβέρνηση που δείχνουν ότι «51.000 ποινικές υποθέσεις κινήθηκαν για λιποταξία και εγκατάλειψη στρατιωτικής μονάδας μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους».
Η El Pais είχε αναφέρει ότι 45.000 Ουκρανοί διώκονταν για λιποταξία από την αρχή του έτους έως τον Αύγουστο, ενώ το Al-Jazeera ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός είναι τουλάχιστον 30.000.
Στην αρχή του έτους, το Κίεβο εκτιμήθηκε ότι είχε από 500.000 έως 800.000 εν ενεργεία στρατιώτες και επιπλέον 300.000 έφεδρους.

Οι μεγάλες απώλειες

Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί σοβαρές στην προσπάθεια τους να αμυνθούν στο Κουρσκ.
Το Κίεβο αγωνίστηκε να γεμίσει τις τάξεις του με νέους στρατιώτες, με αποτέλεσμα η Ουκρανία να μειώσει την ηλικία στρατολόγησης από τα 27 στα 25.
Καθώς το Κίεβο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ελλείψεις εργατικού δυναμικού, Αμερικανοί πολιτικοί πιέζουν την Ουκρανία να μειώσει την ηλικία στρατεύματος στα 18.
Σύμφωνα με το Responsible Statecraft, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις νίκης στον ορίζοντα, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές προτρέπουν τους Ουκρανούς νομοθέτες να εγκρίνουν ένα νομοσχέδιο κινητοποίησης που θα ανάγκαζε περισσότερους Ουκρανούς πολίτες να επιστρέψουν στο στρατό.
Επί του παρόντος, οι άνδρες κάτω των 27 ετών εξαιρούνται.

Επιστρατεύονται κατάδικοι και εγκληματίες για το μέτωπο

Η Ουκρανία έχει επίσης καταφύγει στο να επιτρέπει στους κρατούμενους να εγκαταλείψουν τη φυλακή εάν ενταχθούν στο στρατό.
Σύμφωνα με τους Times η φυλακή ήταν καλύτερη επιλογή από τον στρατό γιατί «τουλάχιστον στη φυλακή ξέρεις πότε θα μπορέσεις να φύγεις».
Ο αριθμός των Ουκρανών που το Κίεβο διώκει για λιποταξία έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Το 2022, ο αριθμός ήταν 9.000 και είχε υπερδιπλασιαστεί σε 24.000 πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης