Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η οικονομία θα δώσει τη νίκη στον Trump - Το 44% τον εμπιστεύεται περισσότερο από την Harris

Financial Times: Η οικονομία θα δώσει τη νίκη στον Trump - Το 44% τον εμπιστεύεται περισσότερο από την Harris
Tο Δημοκρατικό Κόμμα απέτυχε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι σε καλύτερη καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια

Η οικονομία θα δώσει τη νίκη στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ, καθώς το 44% τον εμπιστεύεται περισσότερο από την Kamala Harris για την οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Financial Times, έναντι 43% για την υποψήφια των Δημοκρατικών.
Περισσότεροι ψηφοφόροι δήλωσαν επίσης ότι ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση υπό τον πρώην πρόεδρο από ό,τι υπό τη σημερινή κυβέρνηση και πίστευαν ότι θα ήταν επίσης σε καλύτερη κατάσταση υπό τον Trump από ό,τι υπό την προεδρία της Kamala Harris.
Tο Δημοκρατικό Κόμμα απέτυχε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και τη χαμηλή ανεργία.
Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να παραπονιούνται για το υψηλό κόστος ζωής που άφησε πίσω του η έξαρση του πληθωρισμού το 2022, με περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να αναφέρουν την αύξηση των τιμών ως μία από τις μεγαλύτερες πηγές οικονομικής πίεσης.

Είναι η οικονομία, ηλίθιε!

Οικονομικά ζητήματα, όπως οι θέσεις εργασίας και το κόστος ζωής, κατατάσσονται σταθερά από τους ερωτηθέντες της έρευνας ως τα «πιο σημαντικά» για την απόφαση της ψήφου τους.
Τα τελευταία αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η οικονομική εκστρατεία της Harris έχει εξαντλήσει τη δυναμική της, στην τελική ευθεία μιας κούρσας όπου οι υποψήφιοι βρίσκονται στήθος με στήθος, σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακολούθησης δημοσκοπήσεων των FT.
Ένας αναλυτής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν η Harris πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει να τις κερδίσει σε άλλα θέματα και όχι στην οικονομία».

ft1_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης