Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκιώδες χρήμα και σκοτεινά κίνητρα κρύβει η εκλογική «γενναιοδωρία» Bill Gates στην Kamala Harris - Μικρή ανταπόδοση, υπέρογκων κερδών

Σκιώδες χρήμα και σκοτεινά κίνητρα κρύβει η εκλογική «γενναιοδωρία» Bill Gates στην Kamala Harris - Μικρή ανταπόδοση, υπέρογκων κερδών
Γιατί ο Bill Gates υποστηρίζει την Kamala Harris χρησιμοποιώντας την σκιώδη πλατφόρμα Super PAC;
Πολύ χρήμα και σκοτεινά κίνητρα κρύβει η στήριξη με 50 εκατομμύρια δολάρια, του Bill Gates στην Δημοκρατική υποψήφια Kamala Harris, που σύμφωνα με ανάλυση του Sputnik αποτελεί μικρή μόνο ανταπόδοση των υπέρογκων κερδών που συγκέντρωσε ο δισεκατομμυριούχος πρωτοπόρος της τεχνολογίας, φιλάνθρωπος και θιασώτης του WEF.
Η δωρεά μέσω του super PAC Future Forward προοριζόταν να παραμείνει μυστική, αλλά αποκαλύφθηκε από τους New York Times αυτή την εβδομάδα.

Τι είναι το Future Forward;

Το Future Forward, δημιουργήθηκε το 2018 από πρώην στελέχη της εκστρατείας του Obama και βγήκε από το αριστερό πεδίο τις τελευταίες εβδομάδες του προεκλογικού αγώνα του 2020 για να χρηματοδοτήσει τον Biden. Πρόκειται για μια επιτροπή σούπερ πολιτικής δράσης που χρηματοδοτείται κυρίως από Big Tech και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων η Meta, η Google, ο φιλακισμένος για απάτη κρυπτονομισμάτων Sam Bankman-Fried, η Bain Capital και η Bridgewater Associates.
Το super PAC συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια για τον εκλογικό κύκλο του 2024, και διεξήγαγε διαφημιστική καμπάνια κόστους 75 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της Harris την περασμένη εβδομάδα.

Τι κρύβει η εκλογική «γενναιοδωρία» του Gates;

Το 2024 είναι τουλάχιστον ο δεύτερος εκλογικός κύκλος όπου ο Gates χρησιμοποίησε σκοτεινό χρήμα για να υποστηρίξει τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος.
Το 2020, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates συνεισέφερε σχεδόν 70 εκατομμύρια δολάρια στο New Venture Fund, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ανήκει στην εταιρεία συμβούλων DC Arabella Advisors, η οποία χρηματοδοτεί το Sixteen Thirty Fund, έναν... Γολιάθ αφανών δωρεών για Δημοκρατικούς πολιτικούς και φιλελεύθερους σκοπούς που συγκέντρωσε σχεδόν 390 δολάρια εκατομμύρια πριν από τέσσερα χρόνια.
Δημόσια, ο Gates και η πρώην σύζυγός του έδωσαν επίσης 500.000 δολάρια στην εναρκτήρια εκστρατεία του Biden.
Ο κ. Gates υπήρξε ενεργός υποστηρικτής των Δημοκρατικών υποψηφίων τουλάχιστον από το 2008, συνεισφέροντας οικονομικά και επαινώντας τις εκστρατείες του Barack Obama και της Hillary Clinton.
Οι δεσμοί του Gates με τους Clinton έχουν βαθιές ρίζες, με τον δισεκατομμυριούχο να γίνεται κορυφαίος δωρητής στο Ίδρυμα Clinton και να δημιουργεί συνεργασίες με τον οργανισμό για παγκόσμια έργα τουλάχιστον από το 2013.
Σε μια συνέντευξη το 2016, στην οποία εξήγησε την προτίμησή του για την Clinton, ο Gates είπε ότι «υπήρξαν ερωτήσεις - αμφισβητήσεις σχετικά με τα εμβόλια , όπου ορισμένοι από τους υποψήφιους έδειξαν ότι δεν είναι τόσο ενημερωμένοι για τα εμβόλια γενικά, και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί».
«Η επιστήμη γενικά, είτε πρόκειται για ΓΤΟ (Γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς) είτε για εμβόλια, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν δίνουν στην επιστήμη το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.
Όσον αφορά την εμπειρία, η Hillary Clinton και ο Bill Clinton έχουν περισσότερη εμπειρία στην παγκόσμια υγεία», είχε τονίσει τότε ο Gates.

Πώς επωφελήθηκε ο Gates από την ατζέντα των Δημοκρατικών; - Vax, anti-tech και αντι-παρεμβατικές τάσεις.

Καθώς η προεδρική υποψηφιότητα της Harris αναμένεται να συνεχίσει σε γενικές γραμμές τη γραμμή Biden/Clinton στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική, είναι λογικό για τον Gates να ρίξει την επιρροή του υπέρ της νυν  αντιπροέδρου, δεδομένης της απειλής που θέτει η πολιτική MAGA των Ρεπουμπλικανών από το εμπορικό σήμα Trump.
«Αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές, με άνευ προηγουμένου σημασία για τους Αμερικανούς και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε ο Gates αυτή την εβδομάδα μετά τη διαρροή της δωρεάς ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Νομίζω ότι είναι υπέροχο να έχουμε κάποιον νεότερο, που μπορεί να σκεφτεί πράγματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και πώς το διαμορφώνουμε με τον σωστό τρόπο, και σίγουρα προσφέρω τις απόψεις μου στους πολιτικούς που ενδιαφέρονται», είπε ο Gates αυτό το καλοκαίρι μετά την παραίτηση του Biden και του ορισμού της Harris ως διάδοχό του.

Η περιουσία του Ιδρύματος Gates συγκέντρωσε μεγάλα κέρδη υπό τον Biden: από 69 δις δολάρια το 2020 σε 75,2 δις δολάρια το 2023.

Ο Gates είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται από τα εμβόλια mRNA για τον κορονοϊό και την υποχρέωση που επέβαλε η κυβέρνηση Biden.
Το 2022, πούλησε πακέτο μετοχών της BioNTech που αγόρασε το 2019 καθώς οι πωλήσεις επιβραδύνθηκαν.
Το ίδρυμά του κατείχε επίσης μετοχές στις Pfizer, CureVac και Vir Biotech, πολύ πριν από την πανδημία.
Το ίδρυμα του δισεκατομμυριούχου υποστηρίζει το Global Virome Project – μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2018 για την πρόβλεψη παθογόνων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θανατηφόρες πανδημίες, αλλά κατηγορείται ότι εξοπλίζει ιούς από ένα δίκτυο 150 βιοεργαστηρίων παγκοσμίως.
Ο Gates υποστηρίζει επίσης ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών που συνδέονται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων έργων για τη μείωση των εκπομπών και τη δημιουργία συνθετικού κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Το 2022, οι Seattle Times αποκάλυψαν το μυστικό λόμπι του Gates για να σώσει πρόγραμμα Biden των 2+ τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του πακέτου κοινωνικών και κλιματικών δαπανών.
Ο Gates υπήρξε επίσης κορυφαίος υποστηρικτής της μάχης της κυβέρνησης Biden κατά των μέσων ενημέρωσης και της διαδικτυακής «παραπληροφόρησης», με μια εκρηκτική έρευνα της MintPress από το 2021 που αποκάλυψε ότι το ίδρυμά του είχε χρηματοδοτήσει περίπου 319 εκατομμύρια δολάρια σε μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των CNN, BBC, Le Monde, Financial. Times, Der Spiegel και άλλα για να εξασφαλίσουν ευνοϊκή κάλυψη της ατζέντας του και των συμμάχων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης