Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα από Ινδία: Οι BRICS ένδειξη του πόσο βαθιά αλλάζει η παλιά Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων

Μήνυμα από Ινδία: Οι BRICS ένδειξη του πόσο βαθιά αλλάζει η παλιά Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων
Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης ήταν άνισα επισήμανε ο Ινδός ΥΠΕΞ
Οι BRICS είναι ένα σημάδι των αλλαγών που συμβαίνουν στην παλιά παγκόσμια τάξη πραγμάτων υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Ινδίας Subrahmanyam Jaishankar κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου BRICS Plus.
«Οι BRICS είναι ένας δείκτης του πόσο βαθιά αλλάζει η παλιά παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
Ταυτόχρονα, πολλές από τις ανισότητες του παρελθόντος εξακολουθούν να επιμένουν και στην πραγματικότητα έχουν πάρει νέες μορφές και εκδηλώνονται διαφορετικά.
Αυτό το βλέπουμε στην πρόσβαση σε αναπτυξιακούς πόρους, στη σύγχρονη τεχνολογία και στην αποτελεσματικότητα.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης ήταν άνισα» επισήμανε ο Ινδός ΥΠΕΞ.
Όπως είπε, οι BRICS μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων των «υφιστάμενων θεσμών και μηχανισμών, ιδιαίτερα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόσο στις κατηγορίες των μόνιμων όσο και των μη μόνιμων μελών».
«Το ίδιο ισχύει και για τις πολυμερείς αναπτυξιακές τράπεζες, των οποίων οι διαδικασίες λειτουργίας είναι τόσο ξεπερασμένες όσο αυτές του ΟΗΕ» τόνισε ο Jaishankar, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκδημοκρατισμού της παγκόσμιας οικονομίας με τη δημιουργία περισσότερων κόμβων παραγωγής, «καθώς και τη διόρθωση των στρεβλώσεων στις παγκόσμιες υποδομές που είναι κληρονομιά της αποικιακής εποχής».
«Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως καλύτερη συνδεσιμότητα μεταφορών για να βελτιώσει την εφοδιαστική αλυσίδα και να μειώσει τους κινδύνους.
Αυτή θα πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια για το κοινό καλό, με μέγιστο σεβασμό για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης