Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις στον Putin - Έτσι θα μοιάζει ένα «χαρτονόμισμα» των BRICS - Ποιες σημαίες χωρών περιέχει - Φωτογραφία

Αποκαλύψεις στον Putin - Έτσι θα μοιάζει ένα «χαρτονόμισμα» των BRICS - Ποιες σημαίες χωρών περιέχει - Φωτογραφία
Ο Ρώσος ηγέτης κοίταξε το χαρτονόμισμα, χαμογέλασε και το έδωσε στους υπουργούς.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS στο Καζάν τράβηξε την προσοχή δυτικών πολιτικών και ειδικών.
Παρά την... «απομόνωση» της Ρωσίας που κήρυξαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, δεκάδες αντιπροσωπείες χωρών πήγαν στη Σύνοδο.
Η ίδια η εκδήλωση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι γεμάτη με διάφορα σημαντικά γεγονότα, όπως κοινές συνεδριάσεις και διμερείς συναντήσεις.
Πάντως, σήμερα 24/10 στο περιθώριο του φόρουμ, έλαβε χώρα ένα επεισόδιο, αν και... χιουμοριστικό, αλλά πολύ συμβολικό για τις ΗΠΑ και τους ευρωπαϊκούς συμμάχους τους.
Παρουσίασαν στον Ρώσο πρόεδρο ένα «τραπεζογραμμάτιο BRICS».
Αυτό που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι το χαρτονόμισμα απεικονίζει τις σημαίες όχι μόνο των άμεσων μελών της Κοινοπολιτείας, αλλά και άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων το Καζακστάν και το Αφγανιστάν.
Ο Ρώσος ηγέτης κοίταξε το χαρτονόμισμα, χαμογέλασε και το έδωσε στους υπουργούς.
Αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου είπε στους δημοσιογράφους ότι το χαρτονόμισμα παρέδωσε στον πρόεδρο κάποιος από τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Ο συμβολισμός...

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ακριβώς είναι ο συμβολισμός για τη Δύση. Πρώτον, έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι οι τράπεζες BRICS εργάζονται για τη δημιουργία του δικού τους συστήματος πληρωμών, ανεξάρτητα από το δολάριο.
Δεύτερον, η αφθονία των σημαιών στο χαρτονόμισμα υποδηλώνει το γεγονός ότι η κοινοπολιτεία θα επεκτείνεται διαρκώς.
b9e4e43871_photo_2024-10-24_11-00-36_1.webp04afa521de_photo_2024-10-24_11-00-36-2_1.webp
Οι προτάσεις της Ρωσίας

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία υπέβαλε προτάσεις για τη δημιουργία ενιαίου συστήματος διαφύλαξης αποθεματικών και εκκαθάρισης συναλλαγών μεταξύ των χωρών BRICS, στην προσπάθειά της να πείσει τα κράτη μέλη να εμβαθύνουν την οικονομική συνεργασία τους παρακάμπτοντας τη συμμετοχή της Δύσης.

Η Ρωσία προωθεί την ενσωμάτωση των αποθετηρίων των κρατών του οργανισμού υπό την ομπρέλα BRICS Clear, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάστηκε στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας στο Καζάν, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή υπό τον όρο ανωνυμίας. Ο στόχος του σχεδίου είναι να εξασφαλιστούν αδιάλειπτες διασυνοριακές συναλλαγές τίτλων ως εναλλακτική λύση στα συστήματα των Euroclear και Clearstream.

Ο πρόεδρος Putin φιλοξενεί την πρώτη σύνοδο κορυφής αφότου οι BRICS διευρύνθηκαν σε εννεαμελή ομάδα τον Ιανουάριο, καθώς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Αίγυπτος και Αιθιοπία εντάχθηκαν στον οργανισμό όπου ήδη συμμετείχαν Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. Η διεύρυνση δείχνει, όπως υπογράμισε, ότι αναδύεται ένας «πολυπολικός κόσμος», συνιστώντας πρόκληση για τη σημερινή παγκόσμια τάξη που κυριαρχείται από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης