Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην ουκρανικό στρατό - Ψυχοτρόπα χάπια, αλκοόλ και ουσίες «τρελαίνουν» τους στρατιώτες - Αποκαλύψεις από αιχμάλωτο

Χάος στην ουκρανικό στρατό - Ψυχοτρόπα χάπια, αλκοόλ και ουσίες «τρελαίνουν» τους στρατιώτες - Αποκαλύψεις από αιχμάλωτο
Αυτή την άνοιξη η κατάχρηση ουσιών εκτοξεύθηκε κατακόρυφα στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς πολλοί στρατιώτες υποφέρουν από σωματικά και ψυχικά τραύματα
Σαν να μην έφτανε η λειψανδρία, ο ουκρανικός στρατός έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των μαχών απέναντι στη ρωσική στρατιωτική μηχανή.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες κάνουν κατάχρηση ψυχοτρόπων ουσιών και αλκοόλ, χάνοντας πολύ συχνά τον έλεγχο των πράξεών τους, όπως αποκάλυψε ο αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης Vladimir Grachev στο Sputnik την Πέμπτη 24/10.
«Παρατήρησα ότι παίρνουν κόκκινα και άσπρα χάπια, Lyrica [σ.σ. η εμπορική τους ονομασία] ... σε κάψουλες, πολλά από αυτά. Έχουν ... αυτά τα μισοκλειστά μάτια και πίνουν πολλά ενεργειακά ποτά μετά από αυτό», ανέφερε ο 42χρονος αιχμάλωτος.
Υπέθεσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες αγόραζαν τα χάπια Lyrica - ένα συνθετικό φάρμακο με βάση την πρεγκαμπαλίνη που προκαλεί ευφορία - κατά τη διάρκεια εξόδων τους σε κοντινή πόλη, όπου τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν με άδεια μία φορά την εβδομάδα.
Μια αμερικανική εφημερίδα, μάλιστα, επεσήμανε με δημοσίευμά της ότι αυτή την άνοιξη ότι η κατάχρηση ουσιών εκτοξεύθηκε κατακόρυφα στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς πολλοί στρατιώτες υποφέρουν από σωματικά και ψυχικά τραύματα.
Όπως αναφέρθηκε, υπό την επήρεια αυτών των ουσιών, διαπράττουν θηριωδίες κατά των αμάχων.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες στο μέτωπο κάνουν επίσης κατάχρηση αλκοόλ, ανέφερε ο Grachev.
Επιπλέον, ο αιχμάλωτος, ο οποίος γεννήθηκε στη Zaporizhia, ανακάλεσε στη μνήμη του ένα σοκαριστικό περιστατικό, κατά το οποίο ένας διοικητής λόχου δέχθηκε επίθεση από έναν μεθυσμένο στρατιώτη από γειτονικό λόχο.
«Ο διοικητής πήγε στα χαρακώματά τους για να ρωτήσει κάτι, και ένας από τους στρατιώτες ήταν μεθυσμένος. Όταν [ο διοικητής] απομακρύνθηκε λίγο, εκείνος ο στρατιώτης του πέταξε σχεδόν απευθείας μια χειροβομβίδα», είπε, προσθέτοντας ότι ο στρατιώτης με τη χειροβομβίδα ξυλοκοπήθηκε και απομακρύνθηκε.
Τέλος, είθισται οι Ουκρανοί μαχητές να αγοράζουν σπιτικό αλκοόλ από τους ντόπιους κατοίκους, ανέφερε ο Grachev, ο οποίος επιστρατεύθηκε τον Οκτώβριο του 2023 και πολέμησε στα σύνορα κοντά στην περιοχή του Belgorod.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης