Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανελέητος πόλεμος στον Λίβανο - Μπαράζ ρουκετών της Hezbollah στη Nahariya, πλήγμα στην αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ

Ανελέητος πόλεμος στον Λίβανο - Μπαράζ ρουκετών της Hezbollah στη Nahariya, πλήγμα στην αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ
H Hezbollah εξαπέλυσε έναν «καταιγισμό ρουκετών που στόχευσε τη στρατιωτική-βιομηχανική βάση Zevulun»
Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Hezbollah ανακοίνωσε ότι έπληξε με πολλαπλά χτυπήματα ισραηλινές πόλεις αλλά και θέσεις των IDF και στα σύνορα με εκατοντάδες ρουκέτες, ενώ παράλληλα, όπως τόνισε «αντιστάθηκε στις προσπάθειες εισβολής ισραηλινών στρατευμάτων σε λιβανέζικα εδάφη».
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 24/10, η Hezbollah ξεκίνησε τις επιχειρήσεις της με έναν καταιγισμό ρουκετών που στόχευσε τη στρατιωτική-βιομηχανική βάση Zevulun, βόρεια της Χάιφα, ενώ εξαπέλυσε έναν «καταιγισμό ρουκετών» στην πόλη Safad μόλις 30 λεπτά αργότερα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων «Khaybar» και υπό το πρόσταγμα «Labbayk ya Nasrallah» [εδώ ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά σου, ω Nasrallah], η ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της έπληξαν τον ισραηλινό οικισμό της Nahariya με έναν «πολύ μεγάλο» καταιγισμό ρουκετών.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι μαχητές της Αντίστασης της Hezbollah «συγκρούστηκαν άμεσα με ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που προσπάθησαν να διεισδύσουν σε λιβανέζικα εδάφη, συγκεκριμένα στην περιοχή Aita al-Shaab, που βρίσκεται ακριβώς στα νότια σύνορα του Λιβάνου».
Ως αποτέλεσμα, η Hezbollah εκτόξευσε κατευθυνόμενο πύραυλο απευθείας σε ισραηλινό άρμα μάχης Merkava, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν απώλειες και τραυματισμοί στο πλήρωμά του.
Κταληκτικά. σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της οργάνωσης, η Hezbollah στόχευσε ισραηλινές συγκεντρώσεις στρατιωτών στις περιοχές al-Manara και Misgav Am, και οι δύο εκ των οποίων είναι οχυρωμένες στρατιωτικές τοποθεσίες στα σύνορα.
Η ένοπλη οργάνωση στόχευσε, τέλος, την περιοχή Kiryat Shmona με «καταιγισμό ρουκετών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης