Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση στην TUSAŞ: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Erdogan

Επίθεση στην TUSAŞ: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Erdogan
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Υerlikaya δήλωσε ότι ο άνδρας τρομοκράτης που εξουδετερώθηκε στην «τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της TUSAS, στην Άγκυρα, ταυτοποιήθηκε ως Ali Orek
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan συγκαλεί έκτακο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.
Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την ένοπλη επίθεση χθες στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Υerlikaya δήλωσε ότι ο άνδρας τρομοκράτης που εξουδετερώθηκε στην «τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της TUSAS, στην Άγκυρα, ταυτοποιήθηκε ως Ali Orek, με την κωδική ονομασία «Ρότζερ» και είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.
Ο Υerlikaya ανέφερε τα εξής σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα:
«Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο TAI χθες. Ο προδότης αναγνωρίστηκε ως Ali Örek, με την κωδική ονομασία “Ρότζερ”, μέλος της “τρομοκρατικής” οργάνωσης PKK.
Εργασίες για τον εντοπισμό της γυναίκας τρομοκράτη συνεχίζονται, ο Θεός για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει τους μάρτυρές μας. Εύχομαι το έλεος του Θεού και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να εκφοβίσει το αγαπημένο μας έθνος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης