Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσίευμα βόμβα WS: Ασκεπές το ΝΑΤΟ, «μπάζει» η αεράμυνά του - Κίνδυνος θάνατος για τη Δύση οι ρωσικοί Kinzhal και Zircon

Δημοσίευμα βόμβα WS: Ασκεπές το ΝΑΤΟ, «μπάζει» η αεράμυνά του - Κίνδυνος θάνατος για τη Δύση οι ρωσικοί Kinzhal και Zircon
Τα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ δεν μπορούν επ' ουδενί να αντιμετωπίσουν τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους, επισημαίνεται σε άρθρο του Weapons and Strategy
Άλλη μια πρόδηλη αδυναμία της άμυνας των δυτικών χωρών φέρνουν στην επιφάνεια διεθνή ΜΜΕ, αναλύοντας πιθανή σύγκρουση μεταξύ των κρατών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας - ένα διόλου απίθανο σενάριο, εφόσον γενικευθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Πιο συγκεκριμένα, αναδεικνύεται ότι τα δυτικά συστήματα αεράμυνας δεν είναι επ' ουδενί ικανά να αντιμετωπίσουν τους υπερηχητικούς πυραύλους της Ρωσίας, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή βοηθό του Πενταγώνου, Stephen Bryan,.
«Το μέλλον είναι ανησυχητικό, καθότι η παρουσία των υπερηχητικών πυραύλων στα πεδία των μαχών πυκνώνει, όπως βλέπουμε ήδη στην Ουκρανία με τους ρωσικούς πυραύλους Kinzhal και Zircon», υπογράμμισε ο Bryan σε άρθρο του για το Weapons and Strategy.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αμυντικά συστήματα όπως το Patriot, το IRIS-T ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα αεράμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, είναι απίθανο να έχουν τη δυνατότητα να αντισταθούν σε υπερηχητικούς πυραύλους.
Ο Bryan επισημαίνει ότι, συνολικά, τα συστήματα αεράμυνας που προμήθευσε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχουν αποδώσει από μέτρια έως εξαιρετικά άσχημα, κάτι που αποτελεί προάγγελο ενός θανατηφόρου μέλλοντος στην Ευρώπη αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί.
Όπως μετέδιδαν πρόσφατα τα ρωσικά ΜΜΕ, στις 9 Οκτωβρίου η Ρωσία, αξιοποιώντας το OTRK Iskander-M, κατέστρεψε μία διμοιρία του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot στην περιοχή του Dnipropetrovsk.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι καταστράφηκαν ο πολυλειτουργικός σταθμός ραντάρ AN/MPQ-65, η καμπίνα μάχης AN/MSQ-104, ο εκτοξευτής του Patriot και το προσωπικό της αντιαεροπορικής διμοιρίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επιπλέον, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει πως ο ρωσικός πύραυλος Kinzhal κατέστρεψε το περίφημο αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot σε τοποθεσία κοντά στο Κίεβο.

AT: Οι χώρες της ΕΕ είναι στρατιωτικοί νάνοι μπροστά στη Ρωσία - Τα σύγχρονα δυτικά τανκς θα γίνουν ... βορά για τα lancets

Παρά τη ρητορική κλιμάκωση των δυτικών κυβερνήσεων και τα κούφια λόγια περί αποστολής ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η πραγματική εικόνα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δυτικών στρατών είναι λίγο ... διαφορετική.
Όπως τονίζει ένα άλλο διεθνές έντυπο, η εφημερίδα Asia Times, το ΝΑΤΟ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι επ΄ουδενί έτοιμες για έναν πιθανό άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία, κυρίως λόγω της εμφανούς έλλειψης επαρκούς οπλισμού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της έλλειψης ετοιμότητας.
Τα όπλα της χώρας είναι απλώς παρωχημένα και θα ήταν αναποτελεσματικά σε περίπτωση άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης.
Ιδιαίτερα κρίσιμη, δε, είναι η κατάσταση αναφορικά με τα οχήματα και τα τεθωρακισμένα.
Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη στο σύνολό της διαθέτει ελάχιστα συστήματα αεράμυνας.
Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαθέτει ... καθόλου.
Με τους υπερηχητικούς πυραύλους της Ρωσίας να συνιστούν μια διαρκή απειλή, ένα τέτοιο «έλλειμμα» θα ήταν καθοριστικό.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
«Είναι δύσκολο να καταστραφούν, και συστήματα όπως το ρωσικό drone Lancet μπορούν να καταστρέψουν σύγχρονα άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού», σημειώνει η Asia Times.
Νωρίτερα, η εφημερίδα τόνισε ότι η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει την αδυναμία της Ουκρανίας να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις συνεχείς αποτυχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στα πεδία των μαχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης