Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόκκινος συναγερμός στην Τουρκία μετά το μακελειό στην TUSAŞ - O Erdogan συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας

Κόκκινος συναγερμός στην Τουρκία μετά το μακελειό στην TUSAŞ - O Erdogan συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας
Στις πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν ήταν η αύξηση στο επίπεδο «απειλής» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε σχέση με πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις
Η Τουρκία σήμανε κι επίσημα κόκκινο συναγερμό, μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), λίγο έξω από την Άγκυρα με απολογισμό τους πέντε νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες.
Μάλιστα η έκτακτη επιστροφή του Recep Tayyip Erdogan από τη Ρωσία, όπου παρευρέθη στην Σύνοδο κορυφής των BRICS σηματοδότησε εξελίξεις, με τον Τούρκο πρόεδρο να συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Atatürk της Κωνσταντινούπολης.
Ο Erdogan με την άφιξή του από το Kazan, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS λόγω αυτής τη τρομοκρατικής επίθεσης, έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το πρωτόκολλο για την ασφάλεια της χώρας.
Όπως μεταδίδει το CNN Turk και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, στις πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν ήταν η αύξηση στο επίπεδο «απειλής» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε σχέση με πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Η Τουρκία θα εξαλείψει πιο αποφασιστικά την τρομοκρατία»

Μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο πρόεδρος της Τουρκίας, επσήμανε, σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την προδοτική τρομοκρατική πράξη που διαπράχθηκε χθες στην Άγκυρα για την αλληλεγγύη τους. Αυτή η ειδεχθής επίθεση ενίσχυσε περαιτέρω την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να εξαλείψει την τρομοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης