Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή δεδομένων στη Μέση Ανατολή: Κοινές ναυτικές ασκήσεις από Ιράν και Σαουδική Αραβία στη θάλασσα του Ομάν

Αλλαγή δεδομένων στη Μέση Ανατολή: Κοινές ναυτικές ασκήσεις από Ιράν και Σαουδική Αραβία στη θάλασσα του Ομάν
Οι Βασιλικές Ναυτικές Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας ολοκλήρωσαν μια κοινή ναυτική άσκηση με τις Ιρανικές Ναυτικές Δυνάμεις στη Θάλασσα του Ομάν
Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν διεξήγαγαν προ ημερών κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Θάλασσα του Ομάν, αφού οι σχέσεις μεταξύ των μακροχρόνιων περιφερειακών αντιπάλων βρίσκονται με αφορμή τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή σε τροχιά εξομάλυνσης.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ταξίαρχος Turki Al-Maliki επιβεβαίωσε τις ασκήσεις σε σχετική του δήλωση.
«Οι Βασιλικές Ναυτικές Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια κοινή ναυτική άσκηση με τις Ιρανικές Ναυτικές Δυνάμεις μαζί με άλλες χώρες στη Θάλασσα του Ομάν», έκανε γνωστό ο ταξίαρχος του βασιλείου στο AFP.
Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στη συμφωνία συμφιλίωσης με τη μεσολάβηση της Κίνας πέρυσι, με την οποία η Τεχεράνη και το Ριάντ ανέπτυξαν εκ νέου διπλωματικούς δεσμούς.
Χθες το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε ότι οι άλλοτε αντιπαραθετικές δυνάμεις σχεδιάζουν νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα αναφέροντας ότι ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού ναύαρχος Σαχράμ Ιράνι δήλωσε: «Η Σαουδική Αραβία ζήτησε να πραγματοποιήσουμε μια συνδυασμένη άσκηση στην Ερυθρά Θάλασσα».
Εντούτοις, ο Al-Maliki δεν επιβεβαίωσε επίσημα κάτι τέτοιο.
Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης το Σάββατο ότι το Ιράν συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση «IMEX 2024» στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό με τη Ρωσία, το Ομάν και έξι άλλα κράτη παρατηρητές, μεταξύ των οποίων και η Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης