Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε διπλό ταμπλό η Τουρκία - Η Baykar ολοκληρώνει την κατασκευή εργοστασίου drones στην Ουκρανία το 2025 – Πάνω από 500 εργαζόμενοι

Σε διπλό ταμπλό η Τουρκία - Η Baykar ολοκληρώνει την κατασκευή εργοστασίου drones στην Ουκρανία το 2025 – Πάνω από 500 εργαζόμενοι

Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα στο ουκρανικό η Τουρκία

Τον Αύγουστο του 2025, η τουρκική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Baykar θα ολοκληρώσει την κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar Halyuk Bayraktar δήλωσε ότι η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί κατά 80%.
Τον Φεβρουάριο, ο Halyuk Bayraktar επιβεβαίωσε ότι ένα εργοστάσιο για την παραγωγή drones κατασκευάζεται στην περιοχή του Κιέβου.

KYDXR25UE5NXVBTRLSMFY3UOAU.jpg

Στη συνέχεια, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και τη δημιουργία μιας οργανωτικής δομής.
«Το εργοστάσιο στην Ουκρανία είναι μεγάλο, σκοπεύουμε να απασχολήσουμε περίπου 500 άτομα», δήλωσε ο Bayraktar στις αρχές του έτους.
Ερωτηθείς εάν τα σχέδια του Baykar απειλούνται από έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, ο Haluk Bayraktar είπε ότι τα σχέδια προχωρούν και τίποτα δεν μπορεί να τα σταματήσει.
Η τουρκική εταιρεία Baykar επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια σε τρία έργα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Polish_20230327_092141980_1.jpg

Η δυναμικότητα του εργοστασίου θα μπορεί να παράγει περίπου 120 drones ετησίως, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει ακόμη επιλεγεί - θα μπορούσε να είναι το Bayraktar TB2 ή ακόμα και το TB3.
Υπενθυμίζουμε ότι το νέο drone Bayraktar TB3 μοιάζει οπτικά με το Bayraktar TB2, αλλά έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και αναδιπλούμενα φτερά για τοποθέτηση σε αεροπλανοφόρα ή πλοία προσγείωσης γενικής χρήσης.
Το Bayraktar TB3 ξεπερνά τον προκάτοχό του σε όλα τα χαρακτηριστικά, μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 280 κιλά, το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 1450 κιλά.
Το TB3 έχει δηλωμένο χρόνο πτήσης πάνω από 50 ώρες και τελική ταχύτητα 300 χιλιόμετρα την ώρα.
Το drone διαθέτει 6 σημεία ανάρτησης όπλων πυραύλων και βομβών, τα οποία, μαζί με τη φέρουσα ικανότητα, θα του επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων όπλων υψηλής ακρίβειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης