Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Συνέχιση των μαχών μέχρι το 2025»

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Συνέχιση των μαχών μέχρι το 2025»
«Οι στρατιωτικές ενέργειες αναμένεται να συνεχιστούν έως το 2025 και θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν τις οικονομικές προοπτικές της Ουκρανίας»
Αναλύοντας τις μελλοντικές, οικονομικές του προβλέψεις για την Ουκρανία, το ΔΝΤ λαμβάνει ως δεδομένη τη συνέχιση της πολεμικής σύγκρουσης με τη Ρωσία και το επόμενο έτος, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την αρνητική της επίδραση στην οικονομία της χώρας, σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού.
«Οι στρατιωτικές ενέργειες αναμένεται να συνεχιστούν έως το 2025 και θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν τις οικονομικές προοπτικές», τονίζει σχετικά το ταμείο.
Υπό αυτό το πρίσμα, το ΔΝΤ προβλέπει υψηλές δαπάνες από την ουκρανική κυβέρνηση, απειλές για τις υποδομές logistics, τις υποδομές ενέργειας, καθώς και περιορισμούς στην αγορά εργασίας. 
Όλες αυτές οι παράμετροι υποδηλώνουν την αύξηση της ανάγκης του Κιέβου για οικονομική βοήθεια.
Το ταμείο σημείωσε ότι το έλλειμμα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται κυρίως από εξωτερικές πηγές.
Ταυτόχρονα, οι κίνδυνοι για το δημοσιονομικό χρέος «παραμένουν εξαιρετικά υψηλοί».
Όπως είχαν τονίσει, πρόσφατα, τα ρωσικά ΜΜΕ, το ΔΝΤ έχει προβλέψει τη λήξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία το τελευταίο τρίμηνο του 2025.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη βασίζεται στις οικονομικές προοπτικές της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεδομένων των τρεχουσών εξελίξεων, η χώρα θα εξακολουθεί να βασίζεται σε συνεχή χρηματοδότηση από όλη τη διεθνή κοινότητα.
Επιπλέον, η πίεση στον ουκρανικό προϋπολογισμό θα αυξηθεί, κάτι που δεν προμηνύει θετικά νέα για το Κίεβο, ειδικά στο πλαίσιο της ένοπλης σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης