Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ήταν το πραξικόπημα του 2014 και όχι η Ρωσία που προκάλεσε την κλιμάκωση στην Ουκρανία

Putin: Ήταν το πραξικόπημα του 2014 και όχι η Ρωσία που προκάλεσε την κλιμάκωση στην Ουκρανία
Ο Ρώσος ηγέτης εστίασε στο γεγονός ότι «ανακοινώθηκε ακόμη και δημόσια πόσα χρήματα είχε ξοδέψει η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προετοιμασία και τη διοργάνωση αυτού του κυβερνητικού πραξικοπήματος»
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι δεν ήταν οι ενέργειες της Ρωσίας αλλά το κυβερνητικό πραξικόπημα του 2014 που οδήγησε στην κλιμάκωση στην Ουκρανία.
«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν ήταν οι ενέργειες της Ρωσίας που οδήγησαν στην κλιμάκωση στην Ουκρανία, αλλά το κυβερνητικό πραξικόπημα του 2014, που υποστηρίχθηκε κυρίως από τις ΗΠΑ», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS στις 24/10/2024,
Ο Ρώσος ηγέτης εστίασε στο γεγονός ότι «ανακοινώθηκε ακόμη και δημόσια πόσα χρήματα είχε ξοδέψει η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προετοιμασία και τη διοργάνωση αυτού του κυβερνητικού πραξικοπήματος».
«Δεν ήταν ο πιο σίγουρος δρόμος για την κλιμάκωση;
Μετά μας εξαπατούσαν για οκτώ χρόνια.
Μας είπαν επανειλημμένα ότι όλοι ήθελαν να επιλύσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία με ειρηνικά μέσα μέσω των συμφωνιών του Minsk.
Αργότερα - μάλλον το ακούσατε κι αυτό - ορισμένοι ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών αναγνώρισαν ξεκάθαρα ότι μας εξαπάτησαν επειδή χρησιμοποιούσαν αυτόν τον χρόνο για να οπλίσουν τον ουκρανικό στρατό το καθεστώς του Κιέβου.
Πού βρισκόμαστε τώρα, βλέπουμε την άμεση συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού των χωρών του ΝΑΤΟ σε αυτή τη σύγκρουση» συνέχισε ο Ρώσος ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης