Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβακία, Ουγγαρία και Σερβία υπέγραψαν συμφωνία για τον περιορισμό της μετανάστευσης στην Ανατολική Ευρώπη

Σλοβακία, Ουγγαρία και Σερβία υπέγραψαν συμφωνία για τον περιορισμό της μετανάστευσης στην Ανατολική Ευρώπη

Από τη μεταναστευτική κρίση του 2015, η Βουδαπέστη διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στον περιορισμό της μαζικής μετανάστευσης

Σχετικά Άρθρα
Η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Σερβία υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο Komarno, στη νότια Σλοβακία, στα σύνορα με την Ουγγαρία.
Αυτή η συμφωνία στις 22 Οκτωβρίου ήρθε καθώς η περιοχή έχει γίνει συχνός προορισμός για κύματα μεταναστών.
Σύμφωνα με την Frontex, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, η νέα συνθήκη ήταν ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως δεδομένης της αύξησης των παράτυπων διελεύσεων στα ανατολικά σύνορα.
Η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Σερβία είναι τρεις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που ιστορικά έχουν επηρεαστεί από τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές.
Από τη μεταναστευτική κρίση του 2015, η Βουδαπέστη διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στον περιορισμό της μαζικής μετανάστευσης, γεγονός που τονίστηκε από πρόσφατες αποφάσεις πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αυστηροποιήσουν τις πολιτικές τους και να περιορίσουν την άφιξη νέων μεταναστών.
Αυτές περιλαμβάνουν την Αυστρία και τη Γερμανία, οι οποίες έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις για την αποδοχή προσφύγων και αιτούντων άσυλο.
Η αύξηση των μεταναστών έχει ασκήσει σημαντική πίεση στα συστήματα υγείας και στα κοινωνικά συστήματα αυτών των χωρών, οδηγώντας σε αυξανόμενες εσωτερικές εντάσεις.
Η Σλοβακία και η Ουγγαρία έχουν γίνει βασικοί δρόμοι προς την Πολωνία, μια κατάσταση που περιπλέκεται από το γεγονός ότι η σύμμαχος της Ρωσίας, Λευκορωσία, επιτρέπει στους μετανάστες που λαμβάνουν βίζα να πετούν νόμιμα στο Μινσκ, με ενδιάμεσους σταθμούς στη Μόσχα, και στη συνέχεια να ταξιδεύουν οδικώς στα σύνορα, περνώντας το πόδι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης