Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλασική κλοπή… το δάνειο της Μ. Βρετανίας ύψους 2,93 δις δολαρίων στην Ουκρανία

Κλασική κλοπή… το δάνειο της Μ. Βρετανίας ύψους 2,93 δις δολαρίων στην Ουκρανία
Οι Βρετανοί έσπευσαν να ανακοινώσουν την παροχή ενός τέτοιου δανείου για να πιέσουν τους συμμάχους τους, τα άλλα κράτη της G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοινώσουν σύντομα το ίδιο, είπε ο Andrei Kelin
Κλασική… κλοπή χαρακτηρίζει ο Ρώσος πρέσβης στη Μ. Βρετανία, Andrei Kelin την πρόθεση του Λονδίνου να εκδώσει δάνειο ύψους 2,26 δισεκατομμυρίων λιρών (2,93 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ουκρανία, το οποίο υποτίθεται ότι θα αποπληρωθεί με έσοδα από την επανεπένδυση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Όπως λέει στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, την «κλοπή» αυτή θα πρέπει να την πληρώσουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι.
«Πρέπει να καταλάβουμε το ίδιο το σχέδιο.
Οι Βρετανοί έσπευσαν να ανακοινώσουν την παροχή ενός τέτοιου δανείου, το οποίο υποτίθεται ότι θα πρέπει να αποπληρωθεί από τα μη προσδοκώμενα κέρδη από την επανεπένδυση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας.
Αλλά, όπως φαίνεται, το σχέδιο αυτό δεν λειτουργεί, καθώς αυτοί απλά έσπευσαν να το κάνουν για να πιέσουν τους συμμάχους τους, τα άλλα κράτη της G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε και αυτοί να ανακοινώσουν σύντομα το ίδιο», είπε ο Kelin.

Από βρετανικά κονδύλια

«Αυτή τη στιγμή, όπως προκύπτει, το δάνειο θα εκδοθεί από τα δημοσιονομικά κονδύλια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το πώς θα πραγματοποιηθεί ο αλγόριθμος για την αποπληρωμή του είναι αρκετά ασαφές.
Σε κάθε περίπτωση, τα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στη βρετανική δικαιοδοσία είναι πολύ λίγα και τα μερίσματα από την επανεπένδυσή τους, από όσο καταλαβαίνουμε, ακόμη και τις επόμενες δεκαετίες δεν θα καλύψουν το κόστος του δανείου που εκδόθηκε.
Με λίγα λόγια το Λονδίνο για ακόμα μια φορά εξιδανίκευσε την πραγματικότητα και μπήκε στην τσέπη των Βρετανών φορολογούμενων» υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης.
Μάλιστα ο Kelin επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το επίπεδο του κρατικού δανεισμού υπό την τρέχουσα κυβέρνηση «τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους αυξήθηκε κατά 2,1 δισεκατομμύρια λίρες (2,7 δισεκατομμύρια) σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους».

Αποδυναμώνουν τη λίρα

«Συνεχίζουν αυτό το δρόμο και πνίγουν… τον προϋπολογισμό.
Πιθανώς έχει ήδη γίνει κοινός τόπος ότι μιλάμε για μια κλασική κλοπή, όσο κι αν μιλούν για τη βέβαιη νομική καθαρότητα ενός τέτοιου συστήματος.
Για τους εξωτερικούς παρατηρητές, αυτό είναι μια σαφής εκδήλωση της αναξιοπιστίας της βρετανικής δικαιοδοσίας για τους ξένους επενδυτές
Τέτοιες ενέργειες, φυσικά, αποδυναμώνουν τη φήμη της λίρας», σημείωσε ο Kelin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης