Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστικός Orban: Συγκέντρωση των ισχυρών οικονομιών του ανατολικού κόσμου, η Σύνοδο Κορυφής BRICS στο Καζάν

Αφοπλιστικός Orban: Συγκέντρωση των ισχυρών οικονομιών του ανατολικού κόσμου, η Σύνοδο Κορυφής BRICS στο Καζάν
Αυτή είναι μια σύνοδος κορυφής του ανατολικού κόσμου, είπε ο Orban
Σχετικά Άρθρα
Η σύνοδος κορυφής των BRICS στο Καζάν ήταν μια Σύνοδος των ισχυρών οικονομιών του ανατολικού κόσμου, για όσους δεν το κατάλαβαν, δήλωσε καυστικά την Παρασκευή 25/10, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, σε ουγγρικό τηλεοπτικό σταθμό.
"Μια μεγάλη σύνοδος κορυφής του ανατολικού κόσμου έλαβε χώρα στο Καζάν, όπου οι ηγέτες των BRICS -όχι δυτικοί, αλλά πολύ ισχυροί οικονομικά- παρέστησαν.
Αυτή είναι μια σύνοδος κορυφής του ανατολικού κόσμου", είπε ο Orban .
Τον Ιούλιο, ο Orban είπε ότι η Ασία ήταν έτοιμη να γίνει το καθοριστικό κέντρο του κόσμου για δεκαετίες, αν όχι αιώνες, προσθέτοντας ότι οι BRICS και ο SCO (Σύμφωνο Σαγκάης) έθεσαν τα θεμέλια για μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
Η BRICS είναι μια διακυβερνητική ένωση που δημιουργήθηκε το 2006, BRIC
Η Ρωσία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία του μπλοκ την 1η Ιανουαρίου 2024.
Η χρονιά ξεκίνησε με την ένταξη νέων μελών στην ένωση, ενώ η επίσημη Σύνοδος Κορυφής του έτους πραγματοποιήθηκε στο Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.
Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της πολυμέρειας, στην ενσωμάτωση νέων μελών του μπλοκ και στην αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων.
Εκτός από τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, περιλαμβάνει πλέον την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ρωσικής Προεδρίας BRICS 2024.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία δεν έχει επισημοποιήσει τη συμμετοχή της, αλλά έχει λάβει μέρος σε συναντήσεις των BRICS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης