Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk έγινε κατά 26 δισ. δολ. πλουσιότερος, μετά το ιστορικό ράλι της Tesla

tags :
Ο Elon Musk έγινε κατά 26 δισ. δολ. πλουσιότερος, μετά το ιστορικό ράλι της Tesla
Iστορικό ράλι στη μετοχή της Tesla, το μεγαλύτερο από το 2013

Πλουσιότερος κατά 26 δισ. δολ. έγινε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, που είναι ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά το ιστορικό ράλι στη μετοχή της Tesla, το μεγαλύτερο από το 2013.
Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Musk αξίζει τώρα περίπου 269 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι πλέον πλουσιότερος κατά πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια από τον καλό φίλο και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Larry Ellison, ο οποίος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Oracle.
Ο Musk ελέγχει σχεδόν το 13% των μετοχών της Tesla, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής του περιουσίας, αν και κατέχει επίσης ένα μεγάλο κομμάτι της SpaceX, η οποία αποτιμάται στις ιδιωτικές αγορές σε πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, είναι ο ιδιοκτήτης του ελέγχου της X, πρώην Twitter, και της νεοφυούς επιχείρησης τεχνητής νοημοσύνης xAI.
Ο πλούτος του μεγιστάνα και υποστηρικτή του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος ανάλογα με την έκβαση της αγωγής γύρω από το πακέτο αμοιβών του 2018, η οποία εξελίσσεται στο δικαστήριο.

Ιστορικό ράλι για την Tesla

Σύμφωνα με το CNBC, το ράλι της Πέμπτης στη μετοχή της Tesla, ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη και τα σχόλια του Musk  ότι η «ανάπτυξη των οχημάτων» θα είναι 20% έως 30% το επόμενο έτος.
Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 22% στο κλείσιμο, τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδό τους από την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο το 2010.
Πριν από την ανακοίνωση των κερδών, οι μετοχές της Tesla σημείωναν πτώση και οδεύανε προς τον χειρότερο μήνα τους από τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, ηη μετοχή διέγραψε τις απώλειες της για το έτος και πλέον έχει σημειώσει άνοδο κατά 5% το 2024, σε σύγκριση με το κέρδος 23% του Nasdaq.
Η Tesla ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 72 σεντς, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 58 σεντς.
Τα κέρδη ενισχύθηκαν από τα έσοδα ύψους 739 εκατ. δολαρίων για περιβαλλοντικές ρυθμιστικές πιστώσεις και 326 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από το FSD, το σύστημα Full Self-Driving Supervised της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης