Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΚΚΕ: Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι όσοι βρίσκονται στον δρόμο και θα συναντηθούν στη μεγάλη απεργία 20/11

ΚΚΕ: Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι όσοι βρίσκονται στον δρόμο και θα συναντηθούν στη μεγάλη απεργία 20/11
Σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα χρόνια να μπορεί πραγματικά να διοχετεύεται η λαϊκή δυσαρέσκεια, να καλλιεργούνται αυταπάτες», σημείωσε η κα Παναγιωτακοπούλου του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ - Υπενθύμισε, ακόμη, πως «το ΚΚΕ καταψήφισε, τάχθηκε κατά αυτού του θεσμού των ανώνυμων μαρτύρων». 
«"Βγάζει μάτι" τις τελευταίες μέρες η προσπάθεια που γίνεται να πλασαριστεί το ΠΑΣΟΚ ως ένας άλλος πόλος απέναντι στη ΝΔ, προκειμένου να μπορεί να διοχετεύεται η λαϊκή δυσαρέσκεια», ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου σχολιάζοντας «τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα».
«Όμως, δεν είμαστε στα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα χρόνια να μπορεί πραγματικά να διοχετεύεται η λαϊκή δυσαρέσκεια, να καλλιεργούνται αυταπάτες», σημείωσε μιλώντας την Παρασκευή 25/10 στην ΕΡΤ1.
Επίσης, τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στη Βουλή με έναν απαράδεκτο τρόπο στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ», και «θεωρούμε ότι κανένας δεν έχει τέτοιο δικαίωμα, ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε κανένας άλλος, ακόμα και όταν μπορεί να του δίνεται αυτό το δικαίωμα σε εισαγωγικά με την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πολιτικό, ιδεολογικό και οργανωτικό του εκφυλισμό».

Όπως επεσήμανε η κ. Παναγιωτακοπούλου, «ακόμη και αν επέλεξε αντίπαλο σε αυτήν τη συζήτηση το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει πραγματικός αντίπαλος», φέρνοντας ως παράδειγμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.
«Υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση, υπάρχει αντίπαλος της κυβέρνησης και είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται σήμερα στον δρόμο και όλοι αυτοί που θα συναντηθούν σε μια μεγάλη απεργία στις 20 Νοέμβρη», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «εκτός από τη διεκδίκηση μισθών υπάρχει η πλευρά της απεμπλοκής της χώρας μας από τους πολέμους που είναι σε εξέλιξη».
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην υπόθεση της «Νοvartis», όπου αίρεται κάθε προστασία στους «προστατευόμενους μάρτυρες», σημείωσε ότι το ΚΚΕ βάζει στη συζήτηση μία πλευρά που δεν αγγίζουν τα άλλα κόμματα: «Ότι το σκάνδαλο της "Νοvartis" εξελίχθηκε πάνω στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της υγείας και του φαρμάκου, εκεί που οι φαρμακοβιομηχανίες ανταγωνίζονται για το ποιος θα αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά», ενώ «την πληρώνει ο λαός που δεν έχει πρόσβαση στο φτηνό, δωρεάν, λέμε εμείς, φάρμακο που έχει ανάγκη».

Υπενθύμισε, ακόμη, πως «το ΚΚΕ καταψήφισε, τάχθηκε κατά αυτού του θεσμού των ανώνυμων μαρτύρων».
«Γιατί είναι άλλο πράγμα η προστασία που πρέπει να υπάρχει και άλλο πράγμα η ανωνυμία και οι ανώνυμες καταγγελίες που καθένας αντιλαμβάνεται σήμερα ότι ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους», εξήγησε.
«Κι εδώ υπάρχει μια μεγάλη υποκρισία, καθώς αυτόν τον θεσμό τον είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον είχε υπερψηφίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Καταλαβαίνετε, δηλαδή, πόσο βολικό είναι, όταν τους βολεύει να αλλάζουν ρόλους, αλλά και τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς» πρόσθεσε.
Τέλος, αναφερόμενη στις νόσους που πλήττουν την κτηνοτροφία, η κ. Παναγιωτακοπούλου τόνισε «οι αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν για το 100% των απωλειών και ταυτόχρονα να στελεχωθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που χρειάζεται να υπάρχουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης