Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αλήθεια για τη λειψανδρία στην Ουκρανία - «Εγκαταλείπουν τη χώρα κατά χιλιάδες»

Η αλήθεια για τη λειψανδρία στην Ουκρανία - «Εγκαταλείπουν τη χώρα κατά χιλιάδες»
Οι Ουκρανοί προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με τα πόδια ή να κολυμπήσουν τον ποταμό Τίσα προς τη Ρουμανία
Το μεγάλο πρόβλημα λειψανδρίας που αντιμετωπίζει ο Ουκρανικό Στρατός περιπλέκεται έτι περαιτέρω από περιστατικά λιποταξίας και απειθαρχίας στη γραμμή επαφής.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν διεθνή και ουκρανικά ΜΜΕ, κι εσχάτως, το National Interest.
«Η έλλειψη στρατευμάτων επιδεινώνεται από την αύξηση των περιστατικών λιποταξίας και απειθαρχίας», αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού εντύπου.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, αυτό το πρόβλημα αφορά την ουκρανική κοινωνία στο σύνολό της, καθώς οι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα.
Συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με τα πόδια ή να κολυμπήσουν τον ποταμό Τίσα προς τη Ρουμανία.
Σύμφωνα με τους The New York Times, ο αριθμός των λιποταξιών στον ουκρανικό στρατό έχει διπλασιαστεί φέτος.
Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, 51.000 στρατιώτες εγκατέλειψαν τις μονάδες τους χωρίς να λάβουν επίσημο έντυπο απόλυσης.
Ο Boris Rozhin, ειδικός στο Κέντρο Στρατιωτικής και Πολιτικής Δημοσιογραφίας, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda ότι τα στρατολογικά γραφεία στην Ουκρανία στρατολογούν άτομα με μεγάλη επιφύλαξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένοι θα λιποτακτήσουν από την πρώτη μέρα στην πολεμική γραμμή επαφής.
Για παράδειγμα, στο Ugledar, όταν κατέφθασαν 30-40 άτομα ως ενισχύσεις από γειτονικές περιοχές, οι 20 με 25 εξ αυτών λιποτάκτησαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης