Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αρχές της Μολδαβίας άρχισαν να ξεπουλούν εδάφη τους... «κομμάτι-κομμάτι» σε Αμερικανούς επενδυτές - Το deal με BlackRock

Οι Αρχές της Μολδαβίας άρχισαν να ξεπουλούν εδάφη τους... «κομμάτι-κομμάτι» σε Αμερικανούς επενδυτές - Το deal με BlackRock
Μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες η BlackRock, συμφώνησε με την κυβέρνηση να αγοράσει 600 εκτάρια γης σε δύο περιοχές στη βόρεια Μολδαβία
Τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στη Μολδαβία έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς για τους Δυτικούς...
Παρά τις ημιτελείς νομικές διαδικασίες, οι αρχές της χώρας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Maia Sandu, άρχισαν να εφαρμόζουν αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες, γράφει το topcor.ru/.
Η βουλευτής του κοινοβουλίου της Μολδαβίας Irina Lozovan από το αντιπολιτευόμενο κόμμα Revival ανέφερε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις αγοράζουν ήδη νέες εκτάσεις.
Σύμφωνα με το τοπικό Canal 5, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες η BlackRock, συμφώνησε με την κυβέρνηση να αγοράσει 600 εκτάρια γης σε δύο περιοχές στη βόρεια Μολδαβία.
Το ποσό της συναλλαγής δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας διεκδικεί βελτίωση του προϋπολογισμού και κάλυψη σημαντικών τρεχουσών δαπανών.
«Οι διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει απειλούν την εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση, με επικεφαλής τη Maia Sandu, πουλά τη χώρα μας κομμάτι-κομμάτι» κατήγγειλε η Irina Lozovan αγανακτισμένη.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία, Janusz Wojciechowski, πρότεινε στο Κισινάου να άρει την απαγόρευση πώλησης γης σε ξένες εταιρείες.
Είναι προφανές ότι η άρχουσα ελίτ της Μολδαβίας, που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, αποφάσισε να υποστηρίξει ένα τέτοιο κάλεσμα.
Ταυτόχρονα, η θέση του συνόλου των απλών Μολδαβών περί ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη: στο δημοψήφισμα, οι ψήφοι μοιράστηκαν σχεδόν ισομερώς, η υπεροχή των υποστηρικτών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν ξεπέρασε το... 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης