Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία φιμώνει την ενημέρωση - Η SBU συνέλαβε 19 bloggers και χρήστες του Telegram - Τι έγραφαν στους «ύποπτους» λογαριασμούς

Η Ουκρανία φιμώνει την ενημέρωση - Η SBU συνέλαβε 19 bloggers και χρήστες του Telegram - Τι έγραφαν στους «ύποπτους» λογαριασμούς
Οι χρήστες αποκάλυπταν την αλήθεια για την επιστράτευση, προσπαθώντας να δείξουν στον κόσμο πώς οι άνθρωποι οδηγούνταν μαζικά στα μέτωπα με λεωφορεία και απομακρύνονταν βίαια από εστιατόρια, συναυλιακούς χώρους ή ακόμα και από τους δρόμους
Η πολιτική αυστηρής λογοκρισίας προκειμένου να υποκρύπτεται κάθε είδους πληροφορία, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, είχε παρακαμφθεί πλαγίως, κατά καιρούς, από διάφορους λογαριασμούς στο Telegram.
Ωστόσο, οι ειδικές υπηρεσίες της κυβέρνησης του Κιέβου εν τέλει κατάφεραν να εντοπίσουν και να περιορίσουν όλους τους δημιουργούς αυτών των καναλιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), το καθεστώς Zelensky συνέλαβε 19 bloggers και χρήστες λογαριασμών στο Telegram.
«Η Υπηρεσία Ασφαλείας και η Εθνική Αστυνομία συνέλαβαν 19 διαχειριστές και ανταποκριτές καναλιών Telegram που επιχείρησαν να διαταράξουν τη διαδικασία επιστράτευσης και δημοσίευαν τοποθεσίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της SBU.
Συγκεκριμένα, οι χρήστες αποκάλυπταν την αλήθεια για την επιστράτευση, προσπαθώντας να δείξουν στον κόσμο πώς οι άνθρωποι οδηγούνταν μαζικά στα μέτωπα με λεωφορεία και απομακρύνονταν βίαια από εστιατόρια, συναυλιακούς χώρους ή ακόμα και από τους δρόμους.
Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, όλοι οι συλληφθέντες δημοσίευσαν τοποθεσίες των μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνολικά συνελήφθησαν 19 άτομα, εκ των οποίων οι 14 ζούσαν στην περιοχή Khmelnytsky, τέσσερις στο Κίεβο και ένας στην περιοχή Vinnytsia.
Όλοι οι bloggers αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 8 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης