Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει καθηγητής του Stanford: Η Δύση εξάντλησε το στρατηγικό της οπλοστάσιο στην Ουκρανία - Αλώβητη η Ρωσία

Σοκάρει καθηγητής του Stanford: Η Δύση εξάντλησε το στρατηγικό της οπλοστάσιο στην Ουκρανία - Αλώβητη η Ρωσία
«Η Ρωσία θα παραμείνει μια σημαντική πυρηνική δύναμη σε οποιοδήποτε σενάριο», επισημαίνει ο καθηγητής ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Stanford, Russell Berman
Μετά τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία θα αποτελεί μια ισχυρή δύναμη στη διεθνή σκηνή, επισημαίνει, με άρθρο του για το National Interest, ο καθηγητής ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Stanford, Russell Berman.
«Η Ρωσία θα παραμείνει μια σημαντική πυρηνική δύναμη σε οποιοδήποτε σενάριο, ενώ η Δύση, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν εξαντλήσει το στρατηγικό τους οπλοστάσιο», τόνισε ο Berman.
Ο Berman εκτιμάει πως η ισορροπία δυνάμεων θα παραμείνει υπέρ της Ρωσίας, δεδομένου ότι έχει διαμορφώσει συμμαχία με την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, ενώ το στρατιωτικό δυναμικό των συμμάχων των ΗΠΑ γίνεται ολοένα και πιο αδύναμο.

αρχείο_λήψης_4.png
O Καθηγητής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Stanford University, Russell Berman

Σε παρόμοιο μήκος κύματος ένας ανώνυμος Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε πρόσφατα στη Washington Post ότι η ΕΕ επενδύει στην παραγωγή όπλων στην Ουκρανία αντί να τα κατασκευάζει η ίδια, διότι απλώς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Κιέβου.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι, παρά τη χρηματοδοτική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αμυντικός τομέας της Ουκρανίας υστερεί κατά πολύ έναντι της Ρωσίας.
Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους έγινε γνωστό ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν παράγουν όπλα αρκετά γρήγορα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της Ουκρανίας.
Ενδεικτικό είναι ότι λόγω διακοπών στις προμήθειες και έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού θα χρειαστούν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να διπλασιαστεί η παραγωγή των αντιαρματικών πυραύλων Javelin, χρόνος που είναι διπλάσιος από τον αρχικά προγραμματισμένο.
Επιπλέον, υπάρχουν δυσκολίες στη χρηματοδότηση και «γραφειοκρατικές επιπλοκές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης